Autor: HJS
Datum objave: 26.01.2019


Ivana Šutalo ostala na korak do bronce u Tel Avivu

Hrvatska judašica Ivana Šutalo (preko 78 kg) na Grand Prixu u Tel Avivu došla je do borbe za broncu, u kojoj je izgubila od Portugalke Nunes nakon tri skupljene kazne.

Hrvatski judaši su nakon odrađenih priprema u Austriji stigli na prvi veliki turnir, Grand Prix u Tel Avivu. 


Najbolju šansu za medalju izgradila je Ivana Šutalo (preko 78 kg), koja je u prvoj minuti borbe na otvaranju ipponom pobijedila Somkišvili (GEO). 

Za ulazak u polufinale svladala je wazarijem i ipponom Slutskayu (BLR). Tamo je prevelik izazov bila Kalanina (UKR) bila preveliki izazov, koja je u četvrtfinalu pobijedila drugu hrvatsku predstavnicu Ivanu Maranić. Porazom u polufinalu Šutalo je otišla u borbu za broncu, u kojoj je bila aktivnija, ali je jedna kontra Nunes (POR) značila i wazari, nakon kojeg je naša judašica dobila i treću kaznu te je Portugalka završila kao treća.

Blizu medalje bile su i Maranić, koja je u repasažu izgubila zbog tri kazne u «zlatnom bodu» od Slutskaye, te Barbara Matić (do 70 kg), koja je u četvrtfinalu izgubila od Sook (DEN), a zatim u repasažu od Van Dijk (NED), također zbog tri kazne.

Brigita Ljuba (do 78 kg), Dominik Družeta (do 81 kg), Zlatko Kumrić (do 100 kg) i Marko Kumrić (preko 100 kg) izgubili su u prvim nastupima.Foto: IJF


498
Kategorije: Judo
Tagovi: Hrvatski judo savez
Najpopularnije
Najnovije