Autor: Admin
Datum objave: 21.11.2013
Komentari:
0,00


IZBORNA SKUPŠTINA HRVATSKOG HRVAČKOG SAVEZA

Sutra u Varaždinu

Ured HHS-a je objavio Poziv za redovnu i izbornu sjednicu Skupštine Hrvatskog hrvačkog saveza, koje će se održati u petak 22. studenog 2013. godine u velikoj dvorani Varaždinske županije, Franjevački trg 7, Varaždin s početkom u 18:00 sati.

 

Svi prateći materijali za SKupštinu već su poslani svim članovima HHS-a, odnosno njihovim predstavnicima, a ovim putem također objavljujemo i životopis te Prijedlog Plana i Programa rada za slijedeće četverogodišnje razdoblje aktualnog Predsjednika HHS-a, gosp. Vladimira Bregovića.

 

Molimo članove Izvršnog odbora HHS-a, Nadzornog odbora, predstavnike klubova, Udruge hrvačkih trenera Hrvatske, Udruge hrvačkih sudaca Hrvatske i gradskih-županijskih hrvačkih saveza da se odazovu pozivu za Skupštinu.

 

Ž I V O T O P I S

Vladimir Bregović, ing.građ.

- rođen 28. 11. 1963. godine u Zagrebu

- oženjen s Valentinom Bregović, menadžericom u PIK-u Vrbovec

- otac dvaju sinova

Obrazovanje

- 1986. – diplomirao na I. stupnju Fakulteta građevinskih znanosti (VŠS)

- 1998. – stručni ispit

- 2007. – školovanje za javno zvanje menadžer strateg

Profesionalna karijera

- 2005. – gradonačelnik Grada Vrbovca

- 2004. – 2005. – predsjednik Uprave poduzeća PIK Vrbovec

- 2000. – 2004. – predsjednik Uprave poduzeća Gradip Vrbovec

- 1995. – 2000. – pročelnik u Gradskoj upravi Grada Vrbovca

- 1992. – 1995. – privatni poduzetnik

- 1990. – 1992. – sudionik Domovinskog rata

- 1988. – 1990. – rukovodioc Komercijalne službe poduzeća Univerzal Vrbovec

- 1986. – 1988. – voditelj projekta u poduzeću Hidroelektra Zagreb

Politička karijera

- 2007. – predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Vrbovec

- 2004. – član Županijskog odbora HDZ-a Zagrebačke županije

Ostale aktivnosti

- član Komore inženjera i arhitekata RH

- predsjednik Hrvačkog kluba „PIK Vrbovec“

- predsjednik Zajednice športskih udruga i Saveza Zagrebačke županije

- član Skupštine HOO

Strani jezici

- engleski

Hobi

- hrvanje i glazba

Športske aktivnosti

- 1973. – početak bavljenja športom - hrvanjem

- 1974. – pionirski prvak Jugoslavije

- 1975. – pionirski viceprvak Jugoslavije

- 1992. – trener u Hrvačkom klubu PIK Vrbovec

- 1995. – 2009. - trener i predsjednik Hrvačkog kluba PIK Vrbovec

- 2001. – 2005. – član Izvršnog odbora Gradske zajednice športskih udruga Vrbove

- 2009. – predsjednik Zajednice športskih udruga i Saveza Zagrebačke županije

- 2009. – predsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza

Športska priznanja

- 2004. – Proglašen za športskog djelatnika godine Grada Vrbovca

Vladimir Bregović, ing.građ.

Vladimira Nazora 3

10340 VRBOVEC

Tel. 098/451-771

01/2792-683

 

 

PLAN I PROGRAM RADA KANDIDATA

VLADIMIRA BREGOVIĆA

ZA PREDSJEDNIKA HRVATSKOG HRVAČKOG SAVEZA

(MANDATNO RAZDOBLJE OD 2013. DO 2017. GODINE)

 

 GLAVNI CILJ: Nastup i dobri rezultati najmanje tri hrvača na Ljetnim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiro 2016. godine.

 

Unazad četiri godine, hrvatski hrvački reprezentativci (uzrast seniora i juniora) osvajali su medalje na Europskim i Svjetskim prvenstvima. Što više, Hrvatski olimpijski odbor nominirao je 2010. godine Hrvatski hrvački savez za najuspješniji nacionalni sportski savez.

Navedeno čini pretpostavke da se u narednom periodu pokuša nastaviti vrlo uspješan niz osvajanja medalja na velikim natjecanjima, ali i dohvatiti medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiro 2016. godine.

 

U tome smislu, sa svojim timom ljudi u Izvršnom odboru, stvarao bi pretpostavke da naši reprezentativci koji se žele posvetiti tome cilju, imaju sve potrebne uvjete za ostvarenje toga cilja a koje će od nas tražiti hrvačka struka.

 

Posebnu pomoć očekujem od Kineziološkog fakulteta koji može dati veliki doprinos u pisanju planova i programa rada reprezentativaca, te ostalom nadgledanju stručnog rada u reprezentaciji.

 

 PARCIJALNI CILJEVI:

Ništa nisu manje važni ni parcijalni ciljevi koje ću niže nabrojati, a koji trebaju osigurati daljnji razvoj hrvanja u Hrvatskoj.

 

 

- Daljnji napredak rada reprezentacija u seniorskom, juniorskom, kadetskom i dječačkom uzrastu

U proteklom mandatu odredili smo stručne stožere (izbornike, direktora reprezentacija, glavne i pomoćne trenere) svih reprezentacija. Donijeli smo Pravilnik o radu reprezentacija, osnovali smo dječačku reprezentaciju, potpisali smo i povodili sporazum o suradnji sa Mađarskim hrvačkim savezom po pitanju priprema sa svim uzrastima, osigurali smo značajan broj priprema i natjecanja za naše reprezentativce – odnosno svime time smo značajno unaprijedili rad reprezentacija. Sve navedeno rezultiralo je i značajnim rezultatima naših hrvača u svim uzrasnim skupinama.

 

Cilj nam je i u narednom razdoblju osigurati potrebne uvjete za stručni rad s reprezentacijamma i u tome smislu tražit ću stručnu podršku od Stručno trenerske komisije Saveza te od Kineziološkog fakulteta.

 

- Promovirati rad i rezultate sportaša HHS-a

Marketing je u današnje vrijeme neizostavni faktor u poslovanju, a isto tako i u djelovanju sportskih saveza, udruga i ostalih asocijacija vezanih uz sport. Međutim, baš u dijelu promocije rada saveza i vrhunskih rezulata naših sportaša, u zadnjem mandatu nije napravljen dovoljno velik iskorak.

 

U tome smislu za jednog od dopredsjednika saveza mislim odabrati osobu koja će ujedno biti predsjednik Marketinško-propagandne komisije, a koja će si u svoj tim (komisiju) izabrati ljude koji će voditi brigu o ovome vrlo važnom segmentu rada saveza. Ta komisija će trebati donjeti svoj pravilnik o radu, a njen rad će se kontrolirati i unapređivati.

 

- Namaknuti financijska sredstva sa svojim timom

Uz pravilan marketinški pristup i prezentaciju našeg sporta, smatram da će nam se i dalje, bez obzira na trenutnu financijsku krizu i recesiju, otvarati vrata u mnogim državnim, ali i privatnim poduzećima. Da bi se to ostvarilo potrebno je jasno definirati ciljeve i planove rada, te garantirati za realizaciju i benefite koji naši eventualni sponzori mogu ostvariti putem prezentacije koje mogu dobiti iz naših sportskih rezultata koje ćemo i u budućnosti zasigurno i ostvarivati.

 

- Uključenje hrvanja u sustav natjecanja školskog sporta i daljnje unapređenje sustava natjecanja mlađih dobnih skupina hrvača i hrvačica

 

Vrlo je važno da se u idućem mandatnom razdoblju uključi hrvanje u sustav natjecanja školskog sporta pri Hrvatskom školskom športskom savezu. Naime, iako hrvanje ima veliku tradiciju, vrhunske rezultate itd., još uvijek nije uključeno u ovaj sustav natjecanja. Našim mladim hrvačima i hrvačicama to je posebno važno jer temeljem ostvarenih uspjeha u natjecanjima školskog sporta, učenici stječu pravo na dodatne bodove za upis u srednju školu, dobivanje stipendije i slično. Za ovo vrlo važno pitanje immenovati ću od strane Izvršnog odbora odgovorne osobe za rješenje ovoga pitanja.

 

Za daljnje unapređenje sustava natjecanja mlađih dobnih skupina hrvača i hrvačica, važno je pokrenuti natjecanja na razini regija za te dobne skupine. Naime, pojedini hrvački klubovi nemaju mogućnost natjecati se na nižim kvalitetnim razinama natjecanja (regionalnim ili međuklubskim natjecanjima) te odmah i direktno dolaze na nacionalna ili međunarodna natjecanja. Navedeno se planira relizirati na način da se svi klubovi „svrstaju“ u pojedine regije u kojima bi se takva natjecanja održavala u za to previđenim terminima u kalendaru natjecanja.

 

Navedeno bi bio stimulans i za otvaranje županijskih hrvačkih sportskih saveza, čija bi to bila zadaća u budućem razdoblju.

 

- U suradnji sa SHŠGZ-a pokrenuti u Zagrebu FILA seniorski turnir koji bi trebao postati tradicionalan.

 

U marketinškom smislu vrlo je važno da svake godine imamo jedan FILA seniorski turnir u Zagrebu. Kroz taj turnir značjno bolje ćemo približiti naš sport i sportaše medijima, sponzorima ali i sportskim asocijacijama koje nas značajno podupiru (Zagrebačkom športskom savezu te Hrvatskom olimpijskom odboru).

 

- Kandidirati HHS za organizaciju velikih međunarodnih natjecanja EP i SP.

Kandidirati se i dalje za ona natjecanja u kalendaru natjecanja FILA, za koja se očekuje da će donijeti iskorak u rezultatskom, financijskom ili materijalnom smislu. Ovdje nam je posebno važno da ta natjecanja osiguraju i nabavku hrvačkih strunjača koje su nam posebno važne za opremanje hrvačkih centara i klubova od posebnog interesa za razvoj hrvanja u Hrvatskoj. Zbog toga će se Savez pokušati kandidirati svake godine za neko od velikih natjecanja FILA-e.

 

- Osnovati centre za pripreme hrvača u Hrvatskoj

Po uzoru na hrvački razvijene zemlje, cilj je u idućem mandatnom razdoblju otvoriti i opremiti dva nacionalna hrvačka centra za pripreme hrvača. Ti centri trebat će imati mogućnost postavljanja dvije do tri hrvačke strunjače, te imati sve potrebne rekvizite za održavanje treninga. Plan je da se dio priprema naših hrvača za velika natjecanja te škole hrvanja održavaju u tim centrima, zajedno sa pozvanim reprezentacijama drugih zemalja.

- Nastaviti i unaprijediti održavanje godišnjih seminara za licenciranje trenera

U suradnji sa Udrugom hrvačkih trenera Hrvatske i Kineziološkim fakultetom, te pozvanim predavačima iz i izvan Hrvatske, nastavilo bi se i dalje unaprjeđivalo usavršavanje naših trenera. Navedeni seminari bili bi obavezni, a obrađivali biona područja za koja struka utvrdi da su najvažnija u tekućoj godini.

 

- Nastaviti i intezivirati školovanje kadrova za potrebe hrvanja pri Kineziološkom fakultetu u Zagrebu

 

Sukladno Zakonu u sportu od 2017. godine, u klubovima mogu kao treneri raditi samo školovani treneri koji su najmanje na razini prvostupnika (trogodišnjih stručnih studija). Trenutno u mnogim klubovima rade i treneri koji nemaju stručnu spremu koji novi zakon traži, pa ću ovim programima dati punu potporu. Osigurao bi svu potrebnu pomoć da se suradnja između Kineziološkog fakulteta i HHS-a podigne na još viši nivo. Istovremeno tražio bi i podupro uključenje i vanjskih predavača u rad na djelu školovanja kadrova pri Kineziološkom fakultetu, sukladno preporukama struke.

 

- Nastaviti s daljnjim razvojem slobodnog načina hrvanja u Hrvatskoj

Sukladno nomenklaturi sportova HOO-a, kao i po FILA-a u hrvanje ulaze hrvanje klasičnim načinom, slobodnim načinom za muškarce i žene i ostalo. Samim time naš Hrvatski hrvački savez dužan je skrbiti i razvijati i te, prije svega olimpijske načine hrvanja. U narednom razdoblju posebno ćemo poduprijeti sve one koji se žele razvijati u pravcu slobodnog načina

hrvanja, a zalagati ću se za postupno formiranje muške i ženske reprezentacije u slobodnom načinu.

Napominjem da rezultati hrvača i hrvačica na Prvenstvima Hrvatske te natjecanjima FILA-e također donose kategorizacije tim sportašima, ali i klubovima, što također znači novčana prava od strane gradova, županijskih saveza i slično.

 

- Daljnje unapređenje ljetnih škola hrvanja

Vrlo dobro su radile Ljetne škola hrvanja u Dugoj Uvali, Pakoštanima i Zadru. Stat ću u potpunosti iza organizacije ljetnih škola hrvanja tako da one budu koordinirane i organizirane ispred Saveza, a isto tako i nastaviti u daljnje unapređenje istih u smislu podizanje tih škola na međunarodnu razinu pozivanjem vrhunskih klubova i reprezentacija na te naše Ljetne škole. U suradnji sa direktorima (organizatorima) tih ljetnih škola, podržao bi inicijativu za pokretanje termina u istima koji bi bili rezervirani za hrvače i hrvačice slobodnim načinom

 

- Pomoć u radu Udruzi hrvačkih sudaca Hrvatske

U prošlom mandatu Savez je značajno podupirao rad ove udruge koja to svojim radom i zalaganjem zaslužuje. Naime ova udruga svake godine bilježi napredak u svakome smislu. Ova udruga dobit će potrebnu potrebnu podršku saveza, za daljnje unapređenje svoga rada, a sve najvažnije odluke ove udruge biti će iskoordinirane za vodstvom saveza.

 

- Pomoć u radu Udruzi hrvačkih trenera

Ova udruga učinila je značajan iskorak u svome radu unazad četiri godine. Savez će i dalje podupirati rad ove udruge, a posebno u dijelu pozivanja stranih predavača na seminare za licenciranje te odlaske trenera na usavršavanje van Hrvatske (godišnji seminari FILA-e, odlasci trenera na usavršavanja na hrvačke kampve i velika natjecanja). Sve najvažnije odluke ove udruge biti će iskoordinirane za vodstvom saveza.

 

- Pomoć pri otvaranju novih hrvačkih klubova kao i hrvačkim klubovima od posebnog značenja za razvoj hrvanja u Hrvatskoj

Evidentno je da u nekim regijama i županijama djeluje mali broj klubova. Izvršni odbor osnovat će Komisiju za pomoć i praćenje privremenih članova saveza, koja će između ostaloga imati za zadaću poticati i pomagati osnivanje klubova u tim regijama i županijama, ali i biti poveznica u pomoći rada tih klubova i vodstva Saveza. Također, Izvršni odboru će utvrditi klubove od posebnog značenja za razvoj hrvanja u Hrvatskoj, koji će u određenom roku imati posebnu pomoć i podršku od strane HHS-a.

 

- Nastaviti s unapređenjem suradnje s HOO, MZOŠ, ZŠS, te ostalim gradskim i županijskim sportskim savezima

U punom smislu riječi pružiti podršku i provoditi politike navedenih institucija, ali istovremeno koristiti mogućnosti i programe koje navedene institucije pružaju.

Kao završnu misao, upućujem poziv svim hrvačkim radnicima i prijateljima hrvanja da zajednički uključimo sve svoje snage kako bi realizirali zadane ciljeve, a sve u službi napretka hrvanja u Hrvatskoj i postizanja međunarodnih rezultata za koje imamo kvalitetu.

Vladimir Bregović, ing.građ.

Vrbovec, studeni 2013. godine.

1640
Kategorije: Hrvanje
Tagovi: Hrvanje
Komentari
# 1 Dana 14.10.2015 - 04:27 Ravikant ... je rekao/la:
Onima kojima nije jasno, ili, onima koji ne žele da privtahe stvarnost, za podsećanje , sadržaj članova iz Zakona o dopunama Zakona o Komorama zdravstvenih radnika R. Srbije Član 27bAko se do isteka mandata skupštine komore ne konstituiše nova skupštinakomore, ministar nadležan za poslove zdravlja, najkasnije u roku od 15 dana odisteka mandata članova skupštine komore, na predlog Srpskog lekarskog društva ipostojećih udruženja zdravstvenih radnika, imenuje Odbor za raspisivanje izbora začlanove skupštine komore, odnosno konstituisanje skupštine komore (u daljemtekstu: Odbor) od predstavnika članova odgovarajuće komore.Odbor ima ovlašćenje da raspisuje izbore za članove skupštine komore svedo konačnog izbora članova komore i konstituisanja skupštine komore u skladu saovim zakonom.Odbor ima 11 članova.Odbor donosi poslovnik o svom radu.Odbor donosi odluku o raspisivanju i sprovođenju izbora za članove skupštinekomore u roku od 30 dana od dana imenovanja članova Odbora.Postupak kandidovanja i izbora članova skupštine komore sprovodi se u rokuod 60 dana od dana donošenja odluke iz stava 5. ovog člana, u skladu sa zakonom istatutom komore.Skupština komore čiji je izbor izvršen u skladu sa st. 1-6. ovog člana dužna jeda izabere predsednika skupštine komore, direktora i članove upravnog i nadzornogodbora komore u roku od 30 dana od dana konstituisanja skupštine komore, apredsednika i članove etičkog odbora komore, sudova časti prvog stepena, sudovačasti drugog stepena, kao i drugih organa komore iz člana 16. stav 1. ovog zakona,koje u skladu sa statutom komore, bira i razrešava skupština komore, u roku od 60dana od dana konstituisanja skupštine komore.Član 27vAko se i posle dva uzastopno sprovedena postupka raspisivanja izbora začlanove skupštine komore u skladu sa članom 27b ovog zakona, ne izvrši izborčlanova skupštine komore, odnosno konstituisanje skupštine komore, Odbor i m e n u j e vršioca dužnosti direktora komore kao i privremeni upravni odbor komore.V
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije