Autor: Admin
Datum objave: 28.11.2012
Komentari:
0,00


IZVJEŠTAJ PRVOG DANA EUROPSKOG KICKBOXING PRVENSTVA

Hrvati vrlo dobri

Europsko kickboxing prvenstvo za seniore u disciplinama semi contact, kick light, full contact i glazbene forme održava se u Bukureštu, Rumunjska od 25. studenog do 2. prosinca 2012. godine.

 

Na ovom natjecanju, koje je jučer započelo službenim vaganjem, nastupa 35 europskih zemalja i 509 natjecatelja, a među njima je i Hrvatska kickboxing reprezentacija sa 7 natjecatelja (5 seniora i 2 seniorke) i to samo u disciplini full contact. U pratnji hrvatskih sportaša su izbornik Joško Sunara i treneri Pero Mišković i Damir Lambaša te dvoje sudaca (Kristina Pilko iz Zagreba i Henrik Matić iz Jastrebarskog).

 

Prvi u ring ušao je Teo Mikelić član KBK Trojan iz Vodnjana koji je dominirao prvom rundom i dobio opomenu zbog okretanja prilikom izvođenja zadnjeg kružnog udarca na šta je bio upozoren i od trenera, ali rundu je priveo kraju uz malu bodovnu prednost. Tjekom druge runde KD ruši Grka koji ima brojanje, nakon čega je lagano priveo borbu kraju te slavio odlukom sudaca 3:0. U 17:30 Teo po rasporedu ima i drugu borbu u 1/8 finala s Rumunja Ionela Alexandrua.

 

Drugi predstavnik KBK Budokai iz Rovinja Manuel Smoljan koji je odmjerio snage sa predstavnikom Velike Britanije. Prva runda prošla je u ispitivanju snaga i sudački izjednačena uz malu prednosta predstavnika Britanije, Manuel je odlučno krenuo u drugu rundu te je pojačao tempo i tražio završetak borbe prekidom šta mu nije uspjelo, nije bio dovoljno točan i precizan, na kraju druge runde Manuel je kod jednog suca bio u prednosti za jedan bod dok kod ostala dva suca je bila nerješena runda, ulazak u treću rundu Manuel još pojačava tempo i privodi meč kraju uvjerljivo kod sva tri suca sa po 4-5 bodova prednosti.

 

 

 

Treći u ring je ušao Boris Mišković koji na samom početku gubi bodovno , usljedila je velika koncentracija te je Boris počeo pogađati precizno i jako. Na kraju druge runde Boris je svoj status favorita opravdao sa bodovnom razlikom kod sva tri suca. Treću rundu radio je odlično treću rundu, precizno, jako i tempo je bio velik čime je zaslužio pobjedu kod sva tri suca. Pobjedan s rezultatom 3:0.

 

Istovremeno na oba dva ringa ulaze Teo Mikelić i Luka Tomić član KBK Pit Bull iz Splita. Teo je svoju borbu gradip bod po bod staloženo i pokazao je svoju odličnu spremu u drugom meču istoga dana, Teo je nakraju pobjedio sa rezultatom 3:0.

1884
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Kickboxing, HKBS
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije