Autor: Admin
Datum objave: 29.11.2012
Komentari:
0,00


IZVJEŠTAJ S DRUGOG DANA EUROPSKOG PRVENSTVA BUKUREŠT

Nives Radić i Teo Mikelić u polufinalima

Jučer je Hrvatska kickboxing reprezentacija imala težak dan na Europskom prvenstvu, od šest nastupa upisali smo tek dvije pobjede...

 

Jučerašnje borbe otvorila je Kristina Mijat koja je izgubila od jače Ruskinje koja je vodila borbu kroz sve tri runde i slavila pobjedom od 3:0.  Nakon Kristine Luka Tomić je ušao u ring koji je isto odlukom sudaca 3:0 izgubio od Norvežanina koji je za 2-3 boda kroz sve runde bio malo bolji i zasluženo se plasirao u poulfinale.

 

Treća borba u dva dana, visok tempo ,zahtjevna je i velika pripremljenost šta nam je danas demonstrirao Teo Mikelic član KBK Trojan – Vodnjan koji je dominacijom kroz sve tri runde pobjedio i tako se plasirao u polufinale Europskog prvenstva. Polufinale Teo će raditi sa odličnim Norvežaninom Andreas Lodrupom.

 

Nakon Tea u ring je ušla članica KBK Pit Bull –a iz Splita Nives Radić. Nives je današnjim nastupom također plasirala u polufinale pobjedom protiv Rumunjke sa 3:0.

 

Sljedeća borba Manuel Smoljan protiv puno višeg Poljaka, prva i druga runda prošle su u maloj prednosti Poljaka, dok je u trećoj rundi Manuel pojačao tempo ali Poljak je uspješno zadržao razliku u pobjedio sudačkom odlukom 3:0. Nažalost Manuel je opet za malo ostao bez medalje.

 

Tomislav Rudan protiv Ukrajinca završava prvu rundu sa blagom prednosti od 1 bod . Drugu rundu Tomislav je pojačao tempo i povećao je svoju razliku kod sudaca i za očekivat je bilo da će treću rundu privest kraju ali u trećoj rundi sudac mu daje službenu opomenu i minus bod šta ga je kod jednog suca dovelo do nerješenog rezultata a kod ostala dva suca bio je Ukrajinac bolji za samo dva boda. Šteta, Tomislav je ostao na 5. mj na Europskom prvenstvu.

 

Posljednja borba naših predstavnika danas, bila je između Borisa Miškovića i Čeha , izuzetno jak Čeh i naš Boris prvu rundu priveli su kraju rezultatom 2:1 za Čeha, minimalne prednosti, u drugoj rundi Čeh pojačava i Miškovića pogadja diskutabilnim udarcem (podlaktica) nakon čega sudac broji Borisu. Kod dva suca je rundu Čeh završio sa dva boda prednosti dok kod trećeg je rezultat bio izjednačen. Nažalost uz malu bodovnu prednost Čeh je slavio odlukom sudaca 2:1 te se plasirao u sutrašnje polufinale dok je Boris ostao na jučerašnjem petom mjestu.

 

Jučerašnji dan Europskog prvenstva nije bio baš najbolji za naše predstavnike Mijat, Miškovič, Smoljan, Tomič i Rudana čestitamo na osvojenim 5 mj. U daljnje natjecanje plasirali su se Radić i Mikelić, sretno u polufinalu.

1833
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Kickboxing, HKBS
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije