Autor: mi
Datum objave: 11.05.2020


Jacare: Borbu sam prihvatio samo zato da ne izgubim kuću

UFC 249 u Jacksonvilleu na Floridi bila je prva sportska priredba u SAD-u od eskalacije pandemije koronavirusa u toj zemlji.

Sudionici su prolazili kroz zadani protokol kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze. Svi su testirani i sugerirano im je održavanje fizičke distance.

 

Uoči priredbe odvjetnik Erik Magraken, koji se bavi ozljedama u borilačkim sportovima, izvijestio je da svi sudionici nisu poptuno zadovoljni mjerama.
Isto je objavio i čelnik Showtime Sportsa Stephen Espinoza: "To je zato jer su morali potpisati dokument u kojem stoji da mogu ostati bez cijele zarade ako kažu bilo što negativno o protokolu u vezi COVID-a".


To je naišlo na bijesnu reakciju Dane Whitea, ali je predsjednik UFC-a praktično to priznao rekavši da ugovor sadrži klauzulu o 'neponižavanju', ali i da je to dio svakog njihovog ugovora.


Nakon vaganja objavljeno je da je Jacare Souza pozitivan na koronavirus i njegova borba s Uriahom Hallom je otkazana. Uz njeg su bila pozitivna i dva njegova trenera, a Jacare se u tjednu borbe družio s drugim sudionicima priredbe.


40-godišnji Brazilac i prije dolaska u Jacksonville obavijestio je UFC da je jedan član njegove obitelji zaražen.


I prije nego je borba zakazana bivši Strikeforceov prvak izjavio je da ga je strah i da bi s oklijevanjem prihvatio meč. Kaže da ga je financijska situacija, odnosno strah od gubitka doma nagnala da prihvati borbu s Hallom.


"Bojim se, to je normalno. Svi su uplašeni. Pokušavamo zaštititi sve oko sebe, ali razmišjam o jednoj stvari: Ako ne mogu platiti kredit za kuću, ako ne mogu plaćati svoje račune izgubit ću kuću. Ako završimo na ulici tek tada stvari postaju komplicirane, tek tada moja obitelj neće biti zaštićena. Moram se pobrinuti za svoju obitelj na ovaj ili onaj način i vjerujem da će me UFC zaštititi" izjavio je za MMA Fighting prije mjesec dana.


Kako bi pokušao rizik svesti na najmanju moguću razinu napravio je dvoranu u svojoj kući u Orlandu na Floridi, a dvojica članova njegovog tima su se preselila kod njega. No, trening partneri Alan Patrick i Rodolfo Viera su dolazili kod njega.

Unatoč mjerama najmanje trojica od njih su pozitivni.


Predsjednik UFC-a Dana White izjavio je da će unatoč tome što se nisu borili i Jacare i Hall biti plaćeni.


Foto: Mike Roach





1186
Kategorije: MMA
Tagovi: UFC, Jacare Souza
Najpopularnije
Najnovije