Autor: mi
Datum objave: 05.05.2019


Jacobs kažnjen s milijun dolara jer je bio pretežak na kontrolnom vaganju za borbu s Canelom

Daniel Jacobs svjesno je bio pretežak na kontrolnom vaganju za meč za ujedinjenje naslova u srednjoj kategoriji s Canelom.

No, borba neće biti otkazana i IBF-ov prvak noćas se po hrvatskom vremenu u Las Vegasu bori s WBA i WBC prvakom.

 

Ugovori su imali 'klauzulu o rehidraciji' po kojoj nijedan od boraca na dan borbe nije smio biti teži od 77.1 kilograma.


Nakon što su jučer uspješno odradili vaganje s tim da je Amerikanac bio na granici srednje kategorije (72.6 kg), Jacobs je na današnjem kontrolnom vaganju bio na 78.7 kilograma, odnosno čak kilogram i 600 grama iznad propisane težine. Canelo je imao 76.7 kilograma.


"Jacobs je bio pretežak. Tako je kako je. Pričali smo s Canelom i on kaže da mu je svejedno i da će ga svejedno prebiti. Činjenica da je Jacobs bio pretežak puno govori. To vam pokazuje koliko je nesiguran u sebe" izjavio je Canelov promotor Oscar De La Hoya.


De La Hoya nije želio govoriti o financijskim posljedicama ovog poteza kojim je Amerikanac stekao prednost, ali ESPN je objavio da je predviđena kazna 250 000 dolara za svaku funtu (0.45 kilograma) što znači da će Jacobs biti kažnjen s milijun dolara.


Očito mu se to činilo isplativim, jer iako je njegova prijavljena zarada 2.5 milijuna očekuje se da će 'Miracle Man' iz meča s Canelom izaći bogatiji za više od 10 milijuna dolara.


Ovo nije prvi put da se Jacobs poslužio ovom taktikom. Isto je napravio i uoči borbe s Gennadyjem Golovkinom i zbog toga se nije mogao boriti za IBF-ov pojas. Borio se za WBA, WBC i IBO naslove jer te federacije nemaju politiku kontrolnog vaganja kao IBF.


Foto: Ed Mulholland

707
Kategorije: Boks
Tagovi: Canelo Alvarez, Daniel Jacobs
Najpopularnije
Najnovije