Autor: mi
Datum objave: 01.05.2019


Jacobs: Osim Golovkina od Sancheza su u kratkom vremenu otišli i Gassiev i Joyce

Daniel Jacobs i njegov trener Andre Rozier nisu iznenađeni što je Gennady Golovkin prekinuo suradnju s Abelom Sanchezom.

Kazahstanski nokauter otišao je od meksičkog trenera s kojim je radio zadnjih 9 godina.

Uoči Jacobsove borbe s Canelom dvojac je odgovarao i na pitanja o bivšem prvaku u srednjoj kategoriji.


"Očekivao sam da će doći do toga. Sanchez je najgori. Jednostavno se radi o tome kako se on odnosi" rekao je Rozier.


Obojici nije bio drago kako je Sanchez govorio o Jacobsu uoči i nakon borbe s Golovkinom u kojoj je Amerikanac poražen u tijesnom meču prije dvije godine.


"Nikad neću zaboraviti, imali smo telefonsku konferenciju i rekao mi je da Danny nije spreman za velike mečeve. A gledao sam Sancheza dok smo se borili s Golovkinom i usrao se od nervoze. Ne želim nikome ništa loše, stvarno ne želim. Ali nekad možete pričati toliko da se sami eliminirate. To je Abel Sanchez i napravio."


Jacobs trenira s Rozierom još od tinejdžerskih dana. Istaknuo je da Golovkin nije jedini boksač koji je u kratkom vrmenu napustio Sancheza. Bivši svjetski prvak u cruiserweightu Murat Gassiev, britanski teškaš Joe Joyce i poluvelteraš Ryan Martin također su pronašli nove trenere.


"Meni je to bilo smiješno jer Abel nije najugodniji tip kada treba kritizirati Golovkinove protivnike. Pričao je puno negativnih stvari o meni i Canelu, govorio da se mi borimo za Golovkinove pojaseve i mnoge druge uvredljive stvari. A on je izgubio trojicu ili četvoricu boksača u vrlo kratkom vremenu. Kako izgubite četvricu boraca zaredom?"


"Drago mi je što imam istog trenera od prvog dana, koji me stvorio čovjekom kakav sam danas. Kad dođem do ove pobjede ona neće katapultirati samo mene već i njega kao jednog od najboljih trenera na svijetu. Za mene on to i je. Kad vidim sve te druge trenere kako govore sve te neagtivne stvari i onda im se dogodi ovo, ja se samo nasmijem. To mi je jednostavno smiješno."


Golovkin još nije objavio s kim će trenirati za sljedeću borbu protiv Stevea Rollsa 8. lipnja.


631
Kategorije: Boks
Tagovi: , Daniel Jacobs
Najpopularnije
Najnovije