Autor: mi
Datum objave: 18.10.2016


James McSweeney povlači se zbog epilepsije

James McSweeney (15-15) objavio je odlazak u mirovinu.

35-godišnji 'Sledgehammer' poražen je proteklog vikenda na Australian Fighting Championshipu od Taija Tuivase (6-0). Englez je predao borbu australskom teškašu nakon prve runde zbog ozljede oka.


"Ponedjeljak je i nakon moje subotnje borbe vid u lijevom oku mi se polako vratio na rekao bih 30%... Ovo je post zbog kojeg sam proveo mnoge besane noći, ali znao sam da će taj dan jednom doći i za mene kao što dođe i za druge borce. Proteklih 12 mjeseci dobivam napadaje. Imao bih čudan deja vu osjećaj i veliku mučninu u želucu, potom bi mi se lijeva ruka počela malo tresti i oblio bi me vrući znoj kao da ću se onesvijestiti. Živio sam s ovim i borio se u kavezu i nisam nikome rekao. Kada sam se borio u ožujku prvi put mi se dogodilo da sam imao mini napadaj za vrijeme borbe. Smrzao sam se i učinio sve što mogu da prodišem i povratim kontrolu, ali bilo je kasno jer je moj protivnik bio dobar i osjetio je da pritisak popušta i napao me udarcima i sudac je zaustavio borbu" napisao je na Facebooku.


"Bilo je neopisivo teško živjeti s tim i napokon sam svojoj supurzi priznao za napadaje i ona me uvjerila da odem kod liječnika. Nakon brojnih odlazaka liječnicima, neurolozima i brojnih testova dijagnosticirana mi je EPILEPSIJA. Od tada uzimam lijekove i nisam imao nijedan napadaj.


Zadnju borbu sam prihvatio da bih valjda sebi dokazao da sam dovoljno zdrav i dovoljno gladan da se i dalje borim.


Tijekom borbe sam potpuno izgubio vid u lijevom oku i to me užasnulo. I prije su mi se oči znale zatvarati od udaraca i posjekotina, ali ne ovako. To nije nastalo zbog udarca ili posjekotine, to je bio unutarnji problem između mog mozga i oka.


"Od kad se to dogodilo razmišljam i mučim se s tim osjećajem, ali ono što je učvrstilo moju odluku je realnost, kako će ovo utjecati na moju suprugu i kći. Hoću li forsirati svoj mozak previše i ostati i bez drugih osjetila i možda ne budem mogao ni govoriti ni hodati jednog dana kada se moja kćer bude udavala.


Bio sam kod vrlo dobrog liječnika u Melbourneu par dana prije moje borbe i on mi je rekao nešto potpuno razumno. Rekao je: James, možda se možeš nastaviti boriti i možda budeš ok. Ali, što ako dobiješ napadaj usred televizijskog prijenosa borbe. Možeš li zamisliti kako bi to utjecalo na sport i publiku.


Ja volim ovaj sport. Volim tajlandski boks, boks, jiu jitsu, hrvanje. Volim se boriti. treniram od svoje pete godine. Borim se od 12., profesionalno više od 20 godina. Ovaj sport mi je omogućio da proputujem svijet, borim se i budem poznat u tako udaljenim zemljama da sam bio šokiran. Omogućio mi je da upoznam slavne osobe, da radim nevjerojatne stvari i nikad ne bih želio učiniti nešto što može naštetiti ovom prekrasnom sportu koji svi volimo.


Stoga, SLUŽBENO OBJAVLJUJEM SVOJE POVLAČENJE. 

Zahvaljujem svima i uvijek ću biti u ovom sportu i uložit ću napor, vrijeme i znanje u svoje dvorane i borce. Učinit ću sve kako bi ostvarili svoje ciljeve. Sve sam dao ovom sportu. Postigao sam puno toga i borio se na najvećim pozornicama svijeta. Odlazim ponosan i visoko podignuta čela. Hvala vam svima, vidimo se uskoro, ali ovog puta ću biti u kutu jednom od mojih sportaša. Bila je ovo luda vožnja i nadam se da ste uživali." 


S ljubavlju i poštovanjem 


James 'Sledgehammer' McSweeney.


Kao što je i najavio, McSweeney ostaje u MMA-u. 28. siječnja 2017. organizira svoju priredbu.

Tijekom karijere odradio je tri borbe za UFC i ostvario jednu pobjedu. 2008. u kick boks meču na WFC-u u Ljubljani pobijedio je Marina Došena.








Foto: ONE Championship

794
Kategorije: MMA
Tagovi: MMA
Najpopularnije
Najnovije