Autor: mi
Datum objave: 01.05.2019


Jarrell Miller suspendiran na 6 mjeseci

WBA suspendirao je Jarrella Millera (23-0-1, 20 KO) na 6 mjeseci zbog tri pozitivna doping testa uoči borbe s Anthoynjem Joshuom.

30-godišnji Amerikanac 1. lipnja u New Yorku je trebao izazvati WBA, WBO, IBF i IBO prvaka u teškoj kategoriji, ali je na tri različita doping testa bio pozitivan na  endurobol, hormon rasta i EPO.


Ipak, najveća kazna neporaženom Amerikancu bit će propuštena zarada. Za meč s Britancem trebao je zaraditi oko 6 milijuna dolara. 


Millera će u meču s Joshuom zamijeniti Andy Ruiz Jr.


Ova kazna znači da će WBA maknuti Millera s rang ljestvice do rujna i nakon toga će morati pristupiti VADA-inim doping testovima o vlastitom trošku. Po ovoj odluci 'Big Baby' bi se u ring mogao vratiti prije kraja godine.


"Mislim da je to pošteno. Prikladna odluka. Siguran sam da će se Jarrell pokoriti ovoj odluci. Iskreno, mislim da i nema izbora, kroz ovu odluku je obvezan na to" izjavio je Millerov supromotor Greg Cohen.


Milleru je njujorška komisija uskratila boksačku licencu i uz suspenziju WBA federacije ne bi ga licencirala nijedna sportska komisija u SAD-u.


Foto: Esther Lin


526
Kategorije: Boks
Tagovi: Jarrell Miller, doping
Najpopularnije
Najnovije