Autor: mi
Datum objave: 27.01.2017


JDS: Miočić je dobar primjer drugim borcima, ali moram vam reći da postoji samo jedan broj 1 na svijetu, a to sam ja

Junior Dos Santos bez borbe je od travnja kada je u Zagrebu pobijedio Bena Rothwella.

U Hrvatskoj je prekinuo 'Big Benov' niz od četiri pobjede i uskratio mu možda već i ranije zasluženu borbu za naslov.


Bivši prvak sada je pred novim srazom za pojas, jer postoje planovi za revanš između Brazilca i prvaka Stipe Miočića u svibnju u Dallasu.

"Ja na to gledam ovako, drugi momci koji su trebali dobiti priliku za borbu za naslov su Werdum i Velasquez. Ali, čovječe, oni su pobijedili Travisa Brownea u posljednjoj borbi, a on možda više nije ni među prvih 10. Tako da to nema smisla. Ispravna odluka je da meni daju borbu za naslov" izjavio je 'Cigano' za Fox Sports.


"Već sam pobijedio prvaka. Na UFC-u je da dogovori tu borbu. Ja protiv njega, borba za naslov. Sve je stalo, moramo pokrenuti kategoriju. Ovo je najopasnija i najuzbudljivija kategorija u svim borilačkim sportovima i hajdemo."


Miočić je u nizu od četiri pobjede nokautom, tri posljednje borbe završio je u prvoj rundi, a one uključuju osvajanje naslova protiv Werduma i obranu protiv Overeema. Posljednji koji ga je porazio je baš Dos Santos. Brazilac je u borbi večeri u prosincu 2014.  u Phoenixu slavio jednoglasnom odlukom sudaca.


Dos Santos ima visoko mišljenje o američko-hrvatskom teškašu, ali to ne mijenja činjenicu da želi pojas oko svog struka.

"On je veliki prvak. Stvarno mi se sviđda, jer je pošten borac. Nisam primijetio da vara ili radi neke druge lude stvari. On je dobar primjer drugim borcima, ali moram vam reći da postoji samo jedan broj 1 na svijetu."


"Postoji samo jedan prvak u teškoj kategoriji. Samo jedan najopasniji čovjek na planetu. A to sam ja."


Foto: Fox Sports

1607
Kategorije: MMA
Tagovi: Junior Dos Santos, Stipe Miočić
Najpopularnije
Najnovije