Autor: A.B
Datum objave: 03.01.2014
Komentari:


JEDNOSTAVNO DO RAVNOG TRBUHA

Riješite se osjećaja nadutosti

Mnogi pate za ravnim trbuhom a malo tko se pridržava osnova koje su ključne za postizanjem željene linije i  rješavanja osjećaja nadutosti. Potrebno je biti mudar prilikom odabira jela te paziti u kojim količinama i kada se jede.

 

Umjesto 3 velika obroka dnevno, probajte jesti češće i manje. Imajte minimalno 6 obroka. Ovo će spriječiti stvaranje osjećaja nadutosti koja je jako česta nakon obilnog jela. Češće objedovanje će pomoći u regulaciji šećera u krvi i kontrolirati apetit.
Prilagodite obroke svojim dnevnim potrebama za kalorijama. Ukoliko sami ne možete procijeniti koliko kalorija trebate dnevno unijeti i u koje doba obratite se nutricionistima oni će vam pomoći oko toga.

 

Neko povrće i kombinacija istoga sa voćem mogla bi dovesti do nadutosti. Ukoliko niste naviknuli na konzumaciju mahunarki, velika je vjerojatnost da će one uzrokovati nadutost. Isto vrijedi i za kupus, brokulu, prokulice ili karfiol.

Takve namirnice polako trebate unositi u organizam dok se on ne navikne na njih. .
Prebrzo jedenje i nedovoljno žvakanje hrane dovodi do gutanja zraka i nadutosti. Usporite  i uživajte u hrani.

 

Objedovanje bi trebalo trajati najmanje 30 minuta. Također, imajte na umu da probava započinje u ustima, a nadutost možete značajno smanjiti dobrim žvakanjem hrane.
Još jedna prednost polaganog jedenja je ta da ćete više uživati u hrani. Također, istraživanja su pokazala da što sporije jedete, to manje i pojedete.

 

Izbjegavajte gazirana pića, čak i ona dijetna, jer mogu uzrokovati nakupljanje plinova u trbuhu. Umjesto gazirana pića, pijte vodu obogaćenu limunom, limetom ili krastavcem.
Žvakaće gume također mogu uzrokovati gutanje zraka, što vodi do nadutosti. Ako imate naviku žvakati žvakaću gumu, probajte češće cuclati tvrde bombone ili grickajte zdrave grickalice, kao što su voće i povrće ili kokice.

 

Veliki broj ljudi pati od nadutosti zato što konzumira preveliku količinu šećera putem umjetno zaslađenih pića i jela.

Stručnjaci preporučuju da dnevno ne konzumirate više od 2 do 3 porcije umjetno zaslađene hrane ili pića.

 

Visoko procesuirana hrana u pravilu sadrži puno soli, a malo vlakana, što je savršen recept za osjećaj nadutosti.

 

Steknite naviku čitanja etikete na proizvodima. Kada kupujete procesirane namirnice, namirnice iz konzerve ili smrznute proizvode, obratite pažnju da jedna porcija ne sadrži više od 500mg soli. Dnevno trebate unijeti najviše 1500 do 2300mg soli. Potražite proizvode koji imaju etiketu da sadrže malo ili nimalo soli.

 

Ako se prdržavate svega navedenoga te u tjedni raspored ubacite malo trčanja i serije trbušnjaka vaš trbuh biti će ravan a vi ćete se osjećati odlično.

 

 

3064
Kategorije: Prehrana
Tagovi: Zdrava Prehrana, , Zdravlje
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije