Autor: mi
Datum objave: 27.02.2018


Jon Jones izbjegao dugogodišnju suspenziju (za sada)

Jon Jones pojavio se na saslušanju pred Sportskom komisijom Kalifornije u vezi ponovljenog pada na doping testu. Bio je pozitivan na steroid turinabol.

Budući mu je to drugi prijestup prijetila mu četverogodišnja suspenzija.


No, najveća UFC-ova zvijezda za sada je izbjegla težu kaznu.


CSAC mu je suspendirao licencu na neodređeno, ali može ju zatražiti za godinu dana, ovisno u suspenziji koju izrekne USADA, i mora platiti 205 000 dolara kazne. To znači da za godinu dana ponovno može zatražiti dozvolu, ali mora dokazati da je rehabilitiran, u smislu da je pohađao antidopinške seminare, obavljao društvenokorisni rad i slično. CSAC zadržava pravo da mu ne obnovi licencu.


Ponovno ju može zatražiti u kolovozu ove godine.

Jonesov odvjetnik Howard Jacobs nije osporio rezultate testa, ali je tvrdio da borac nije znao da je unio zabranjene supstance u tijelo. Jones je opovrgavao korištenje dopinga. 


Njegova obrana koncentrirala se na činjenicu da je prošao test početkom srpnja, a potom i onaj 11. listopada koji je bio nakon pozitivnog testa od 28. srpnja. Jones je bio pozitivan za borbu s Danielom Cormierom na UFC-u 214 koju je dobio nokautom.


Testirano je i 15 suplemenata koje bivši prvak korist, ali nijedan nije sadržavao turinabol.


"Ovo je stvarno užasna situacija. ne razumijem kako se to moglo dogoditi i kako se to našlo u mom tijelu. Zamislite da ste na mome mjestu. Nemam pojma kako se ovo dogodilo. Pokušavam shvatiti kao i svi drugi" izjavio je Jones.

"G. Jones želim vas vidjeti u kavezu što prije" bila je poruka iz komisije borcu.

Antidopinška agencija USADA će svoju suspenziju izdati naknadno. USADA ga može suspendirati na duži period i u tom slučaju neće moći zatražiti obnavljanje licence do isteka tog vremena.


Dakle, konačnu odluku donijet će USADA.


Jones je i 2016. bio pozitivan na doping testu. Otkrivene su mu dvije zabranjene supstance, letrozol i klomifen. Suspendiran je na godinu dana nakon što je odlučeno da je kriv što je nemarom uzeo pilule za potenciju koje su uzrokovale pozitivan rezultat.


665
Kategorije: MMA
Tagovi: Jon Jones, doping
Najpopularnije
Najnovije