Autor: mi
Datum objave: 20.09.2018


Jon Jones može se vratiti već za mjesec dana

Američka antidopinška agencija izrekla je kaznu Jonu Jonesu.

Bivšem UFC-ovom prvaku prijetila je četverogodišnja suspenzija zbog drugog pada na doping testu, a USADA ga je kaznila s 15 mjeseci retroaktivno, što znači da kazna ističe 28. listopada. U njegovom tijelu pronađeni su tragovi steroida.


"Teško se izraziti u ovom trenutku, ali definitivno mogu reći da je moje srce ispunjeno zahvalnošću. Želio bih zahvaliti svima koji su stali uz mene u najtežem periodu u životu" stoji u Jonesovoj izjavi za javnost.


USADA je prihvatila njegovu 'značajnu pomoć' u istrazi,  a odluku je donijela nakon nezavisne arbitraže istražitelja za doping Richarda McLarena, koji je zaključio da 'Jones donekle snosi krivicu'.


"Nezavisni istražitelj otkrio je da Jon Jones nije namjerno varao u ovom slučaju i mislili smo da je 18 mjeseci pravedna kazna, no s obzirom na druge okolnosti slučaja vjerujemo da je pravda zadovoljena" stoji u izjavi direktora USADA-e.


Ova odluka poklapa se s glasinama da bi se Jon Jones mogao vratiti na UFC-u 230 koji se održava 3. studenog u New Yorku. Ova odluka duboko potkopava autoritet Američke antidopinške agencije.



Foto: Esther Lin

590
Kategorije: MMA
Tagovi: Jon Jones, doping
Najpopularnije
Najnovije