Autor: mi
Datum objave: 24.12.2018


Jones: Čist sam

Nakon drugog pada na doping testu prošlog ljeta Jon Jones suspendiran je na samo 15 mjeseci.

Rijetko kad je pokazano takvo razumijevanje za jednog sportaša. 


Onda je noćas objavljeno da je Jonesov doping test uoči revanša s Alexanderom Gustafssonom 29. prosinca imao 'atipične' rezultate.


Pronađeni su mali tragovi turinabola na koji je bio pozitivan i nakon revanša s Danielom Cormierom prošlog ljeta. Službeno objašnjenje je da su tragovi dopinga ostali u njegovom tijelu od ljeta 2017., iako je objvljeno da je Jones prošao četiri doping testa tako da je teško shvatiti kako su se tragovi dopinga pojavili nakon 15 mjeseci.

 
Nakon što mu je Nevada odbila izdati licenciju, iz Sportske komisije Kalifornije objavili su da je Jones kod njih prošao doping test i dali mu dozvolu za nastup i moći će se sa Šveđaninom boriti za upražnjeni naslov u poluteškoj kategoriji.


UFC 232 premješten je iz Las Vegasa u Los Angeles (Inglewood).


"Fokusiran sam na krajnji cilj, a to je vraćanje naslova u poluteškoj kategoriji. Dragovoljno sam pristupio svakom USADA-inom testu uoči borbe i USADA je potvrdila ono što i sam govorim cijelo vrijeme - da sam čist sportaš. Iskreno zahvaljujem Sportskoj komisiji Kalifornije i Andyju Fosteru zato što su učinili ispravnu stvar i podržavali me kroz ovaj proces. Ne mogu dočekati borbu s Alexanderom Gustafssonom iduće subote u Inglewoodu" objavio je Jones u službenom priopćenju.


493
Kategorije: MMA
Tagovi: Jon Jones, doping
Najpopularnije
Najnovije