Autor: mi
Datum objave: 15.05.2019


Jones: Cormier će ponovno pobijediti Miočića

Jon Jones u svojoj 11 godina dugoj karijeri u 26 mečeva nikad zapravo nije okusio poraz.

Jedini službeni poraz koji ima rezultat je diskvalifikacije u meču protiv Matta Hamilla.


Osim njega Jones je pobijedio svakog protivnika koji je s njim ušao u kavez, a Daniela Cormiera i Alexandera Gustafssona dva puta, iako mu je zadnja pobjeda protiv DC-a poništena zbog pada na doping testu.


I Jones i Cormier govore o trećoj međusobnoj borbi, ali je upitno je na kojoj bi se ona težini održala.

Jones kaže da unatoč onome što prvak u teškoj kategoriji govori, misli da nema šanse da se ponovno spusti u kategoriju do 93 kilograma.

"On kaže da bi, ali nema šanse da se vrati u polutešku" rekao je 31-godišnji Amerikanac u intervjuu s Danom Hardyjem.


"Posvetiti se takvom gubitku kilograma i da onda na kraju izgubite bilo bi poražavajuće. Sumnjam da bi kroz sve to prolazio i treći puta."

A Jones ne želi borbu u teškoj kategoriji jer smatra da bi njegov rival tada imao značajnu prednost.


"Ja sam realist. Daniel Cormier je poseban sportaš i svatko može biti pobijeđen. Mislim da su najveći izgledi da izgubim protiv nekoga poput Daniela Cormiera. U teškoj bih mu dao prednost u snazi tako da to za mene nema smisla."

"Trenutno vrlo lako spuštam kilažu za polutešku kategoriju i mislim da jednostavno nema smisla boriti se s nekim, tko je na istoj razini kao i ja, bar mislim, i dati mu da bude veći. Neću ti napraviti. Siguran sam da moji fanovi ne vole ovo što govorim, ali samo sam realan i imam poštovanje prema Danielovim sposobnostima."

Cormier u sljedećoj borbi u kolovozu drugi put brani naslov u teškoj kategoriji u revanšu sa Stipom Miočićem. Jones misli da će pobjednik biti isti kao i u prvoj borbi.

"Mislim da će Stipe pružiti bolju borbu, ali mislim da će DC ponovno pobijediti. DC je izniman sportaš. Njegova fleksibilnost i brzina s obzirom na njegovu građu nemaju smisla. Ni njegova izdržljivost s obzirom na to kako je građen. On je poseban sportaš. Mislim da većina ne može pobijediti DC-a. Jedini način da pobijedite DC-a je da ga dohvatite nokaut udarcem, a Stipe ima snagu za to. Pitanje je može li pogoditi?".

"Mislim da je DC pametan i koristit će hrvanje i svoju pamet da ponovno nađe put do pobjede. I zatim će se umiroviti ili ponovno boriti u teškoj kategoriji. Definitivno se neće vraćati u polutešku."



1043
Kategorije: MMA
Tagovi: Jon Jones, Daniel Cormier, Stipe Miočić
Najpopularnije
Najnovije