Autor: mi
Datum objave: 30.01.2019


Jones dobio uvjetnu dozvolu za nastup u Las Vegasu

Sportska komisija Nevade (NSAC) jednoglasnom odlukom izdala je Jonu Jonesu uvjetnu licencu za jednu borbu.

UFC-ov prvak u poluteškoj kategoriji tako će na UFC-u 235 u Las Vegasu moći braniti naslov protiv Anthonyja Smitha.

Dio uvjeta za izdacanje dozvole je i to da Jones mora odraditi i platiti dodatne doping testove u sljedećih 40 dana, odnosno prije borbe 2. ožujka.


Komisija će zatim na sastanku u veljači odrediti još testova koje će provesti čak tri različite agencije: USADA, VADA i NSAC.


Direktor NCAS-a Anthony Marnell upozorio je Jonesa da vjerojatno neće dobiti novu priliku ako sve ne bude u redu.

Komisija je kritizirala USADA-u zbog zadržavanja rezultata dva pozitivna nalaza iz kolovoza i rujna 2018. koji su otkrili metabolite steroida turinabola u Jonesovom tijelu.

Direktor u USADA-i Jeff Cook branio je odluku tvrdeći da agencija nije željela Jonesa kazniti dvaput za isti prijestuup, odnosno za pozitivni nalaz iz ljeta 2017.

"Javnost ne vjeruje u Vašu priču, a reći ću Vam ni ja ne vjerujem. To je slabo i nikakvo objašnjenje" izjavio je Marnell.

Zbog pozitivnog testa NSAC nije želio izdati dozvolu Jonesu za revanš s Alexanderom Gustafssonom, ali je to učinila kalifornijska komisija pa je UFC premjestio priredbu iz Las Vegasa u Los Angeles.

Jones je u međuvremenu napravio i četiri VADA-ina testa, a na tri je bio čist na jednom pozitivan.

Svjedočio je i stručnjak Daniel Eichner čiji je laboratorij odobren od strane WADA-e (World Anti-doping Agency) analizirao Jonesov uzorak urina i rekao da količine pronađene u Jonesovom tijelu ne mogu poboljšati njegovu izvedbu. Ali, nije mogao donijeti definitivan zaključak koliko bi metaboliti steroida mogli ostati u njegovom tijelu ili koliko bi pikograma bilo dokaz ponovnog korištenja dopinga.

436
Kategorije: MMA
Tagovi: Jon Jones, doping
Najpopularnije
Najnovije