Autor: mi
Datum objave: 20.09.2018


Jones je dobio smanjenu kaznu jer je 'drukao'

Jonu Jonesu prvotno je prijetilo 48 mjeseci suspenzije zbog drugog pada na doping testu.

Nakon arbitraže to je smanjeno na 18 mjeseci. Tri mjeseca su oduzeta zbog vjere u to da bivši UFC-ov prvak nije želio varati, a 30 mjeseci je skinuto zbog 'klauzule o cinkarenju' u UFC-ovom antidopinškom programu.


"Dokazi o Jonesovoj značajnoj pomoći su predstavljeni na saslušanju i uzeti su u obzir" stoji u priopćenju Američke antidopinške agencije.

To znači da je Jones USADA-i otkrivao informacije koje će dovesti do kažnjavanja drugih pojedinaca ili otvaranja istraga protiv njih. Bilo bi zanimljivo znati koje su to informacije koje je borac povjerio antidopinškoj agenciji da su mu donijele skraćenje kazne za dvije i pol godine.


U klauzuli stoji da se smanjenje kazne odobrava u slučaju da informacija dovede USADA-u do počinitelja, tako da samo izjave da je netko čuo da netko koristi steroide se ne uvažavaju, što znači da je Jones morao dati specifične informacije o korištenju i nabavci nedozvoljenih sredstava.

Jones je dužan i dalje davati informacije.

Čini se da je ovo prvi put, barem javno, da je objavljeno da je neki borac 'drukao' kolege.

Mirko Filipović 2016. je izjavio da je USADA za smanjenje kazne isto tražila i od njega, ali da je odbio.

"Na kraju su mi ponudili ukinuti suspenziju ako cinkam nekog borca. Nisam mogao vjerovati da me idu tako poniziti do kraja. Ja imam svoju dvoranu i ne znam tko što koristi niti bih im rekao da znam. Rekao sam im, mogu mi zabraniti da se borim u UFC-u, ali mi dušu neće uzeti. Ako je to razina jedne organizacije koja se bori za čistoću u sportu, da ucjenjuje borca... Nije mi to palo napamet. Niti znam ikoga niti bih ulazio u to. Ima li većeg dna od toga?" izjavio je Cro Cop prije dvije godine.



1198
Kategorije: MMA
Tagovi: Jon Jones, doping
Najpopularnije
Najnovije