Autor: mi
Datum objave: 01.03.2019


Jones: Ne osjećam nikakav sram. Mirno spavam noću

Jon Jones uoči obrane naslova prvaka protiv Anthonyja Smitha ovog vikenda ponovno je morao odgovarati na pitanja o dopingu.

U dva od pet testova UFC-ovog prvaka u poluteškoj kategoriji pronađeni su metaboliti  (tvar nastala kao proizvod ili međuproizvod u procesu mijene tvari) steroida turinabola.


Iako bi svaki drugi borac bio suspendiran da su bilo kakvi tragovi nedozvoljenih sredstava pronađeni u njegovom tijelu UFC i Američka antidopinška agencija rezultate objašnjavaju 'pulsiranjem' od prethodne uporabe, iako Jones nikada nije priznao korištenje dopinga, već je tvrdio da su za pozitivan rezultat bili krivi kontaminirani suplement i pilule za potenciju.


"Postoji igrač bejzbola koji je u potpuno istoj situaciji kao i ja, koji u svom tijelu ima isti suplement koji pulsira, a saznao sam i da je jedan UFC-ov borac u potpuno istoj situaciji. Mislim da to govori da su ove antidopinške agencije premoćne i da njihovi testovi otkrivaju i ono što uopće ne pomaže sportašima."

"Svjestan sa, da će ovo boti dio moje karijere i nemam problem s tim i ne znam koliko će ovo trajati" rekao je okupljenim novinarima na otvorenom treningu za UFC 235 u Las Vegasu.


"Spavam bez problema jer znam da sam pristupio svakom doping testu. Testiraju me tri najmoćnije agencije na svijetu. Nikad nisam izbjegao test i mislim da što im dajem više pristupa dobit ćemo više podataka kako bi mogli bolje razumjeti ovu situaciju."

"Može se reći da sam ja lider u razvoju ovog polja i ugodno se osjećam na ovom mjestu. Samo bih želio da fanovi ne gledaju samo naslove već i da kliknu na poveznicu i saznaju što se zaista događa. Ali, ja ne osjećam nikakav sram. Mnogo puta sam ponovio da nikad nisam svjesno uzeo bilo što što može poboljšati izvedbu. Sada se samo želim vratiti onome što je bitno."






Foto: Esther Lin

539
Kategorije: MMA
Tagovi: Jon Jones
Najpopularnije
Najnovije