Autor: mi
Datum objave: 21.06.2019


Jones: Nijedan menadžer ne bi trebao dobiti 20% vašeg novca

Jon Jones odlučio je dati poslovni savjet mlađim kolegama.

UFC-ov prvak u poluteškoj kategoriji smatra da je dužnost starijih boraca svoje iskustvo prenijeti na novu generaciju.

“U svakom sportu generacije koje dolaze uče od generacije prije njih i to je jedini način za napredak. Borilački sportovi su malo drugačiji zato jer su individualni, ali to nas ne bi trebalo zaustaviti u tome da osvjetlimo put onima koji dolaze. Ja sam s ovime počeo mlad i na ovom putu sam imao neke sjajne ljude oko sebe. Uz to, imao sam i dva brata u NFL-u i to mi je pomoglo da sagledam stvari na potpuno drugačiji način. Želim pomoći onima koji se probijaju i počet ću s ovime: Nijedan menadžer ne bi trebao dobiti 20% vašeg novca.


„Čujem i vidim puno mladih boraca koji upadnu u loše ugovore. Menadžer bi trebao dobivati od vas 10%, možda 15% ako stvarno rješava stvari za vas, ali nikada menadžera ne bi smjeli platiti više nego plaćate Uncle Samu (Sjedinjene Države). NIKAD.


„Ako vaš menadžer samo sjedi dok vi potpisujete ugovore vrijeme je da počnete tražiti novoga. Ako žele 15% neka to dobiju iz sponzorskih ugovora koje su vam osigurali jer TO je ono što bi njihov fokus uvijek trebao biti. Razvijati vaš brand.


Ova igra mi je dala puno toga i moja dužnost je vratiti joj. Nisam uvijek najlakše navigirao, ali dobri ljudi su mi putem pomogli. Pokušavam samo vratiti nešto od toga. Bog vas blagoslovio.”


Jones veći dio karijere radi s First Round Managementom i braćom Abrahamom i Malkijem Kawom.

U sljedećoj obrani naslova u poluteškoj kategoriji 6. srpnja na UFC-u 239 u Las Vegasu bori se s Thiagom Santosom.

607
Kategorije: MMA
Tagovi: Jon Jones
Najpopularnije
Najnovije