Autor: mi
Datum objave: 07.11.2016


Jones suspendiran na godinu dana: Zadovoljan sam što je istraga utvrdila da nisam varalica

Jon Jones suspendiran je na godinu dana zbog pada na doping testu.

 Kaznu privremenom UFC-ovom prvaku u poluteškoj kategorijiodredila je nezavisna arbitraža.


Kazna teče retroaktivno od pozitivnog nalaza i borac će se moći vratiti u oktogon u sprnju 2017.

Jones je prvi borac koji je išao na arbitražu s Američkom antidopinškom agencijom.


Tvrdio je da je uzeo kontaminiranu pilulu za potenciju. USADA je to potvrdila, ali je na arbitraži krivnja pala na Jonesa jer se nije pobrinuo da se korištenje ne kosi s antidopinškim pravilima.


Otkrili su da je "najveća krivica na Jonesu, jer je jedino pitanje koje je postavio timskom kolegi koji mu je dao pilulu bilo pomaže li ona u seksualnom smislu."

Također su zaključili da on ne bi trebao dobiti samo šestomjesečnu suspenziju kao Yoel Romero i Tim Means u čijim je slučajevima bio čist slučaj kontaminiranog suplementa.


Jones je bio pozitivan na dvije nedozvoljene supstance uoči UFC-a 200 - na klomifen i letrozol, koji su blokatori estrogena.

Jonesa i dalje čeka suspenzija i kazna Sportske komisije Nevade.

"Po dokazima iznesenim odboru, podnositelj molbe nije varalica. nije znao da tableta sadrži nedozvoljene supstance i može doprinjeti poboljšanoj izvedbi" stoji u obrazloženju.

Nakon odluke, Jon Jones oglasio se priopćenjem.


"Iako sam se nadao boljem ishodu, poštujem proces koji mi je dozvolio da se branim. Uvijek sam tvrdio da sam nevin i vrlo sam sretan što sam oslobođen optužbi da sam namjerno uzeo nedozvoljena sredstva. Zadovoljan sam što je USADA-ina istraga utvrdila da nisam 'varalica u sportu'. Bilo mi je vrlo važno da budem oslobođen tih optužbi. Radio sam naporno u i izvan oktogona kako bih zadržao svoj imidž i borilačku karijeru i iskoristit ću ovih osam mjesci za trening i osobni razvoj kao čovjek i sportaš. Hvala svim mojim fanovima, timskim kolegama, trenerima, sponzorima i UFC-u na ustrajnoj podršci."


829
Kategorije: MMA
Tagovi: Jon Jones, doping
Najpopularnije
Najnovije