Autor: mi
Datum objave: 05.03.2019


Jones: Svaka čast Smithu. Prosječna osoba bi iskoristila priliku za diskvalifikaciju da postane prvak

Anthony Smith u borbi s Jonom Jonesom pokazao je karakter.

Iako je bio svjestan da gubi borbu, nakon što je primio nedozvoljeni udarac koljenom u glavu Smith je nakon stanke odlučio nastaviti meč iako je mogao reći da nije u stanju nastaviti borbu i pobijediti diskvalifikacijom i tome osvojiti pojas prvaka.


Sudac Herb Dean procijenio je da se radilo o namjernom udarcu i Jonesu je oduzeo dva boda.

 

Iako je izgubio dva boda branitelj naslova nije izgubio ni tu četvrtu rundu koju bi inače dobio 10-8. Završila je 8-8. Na kraju je Jones slavio jednoglasnom odlukom sudaca 48-44 i nije uspio završiti protivnika kako se to mpretpostavljalo prije borbe.


"Skidam kapu Anthonyju Smithu jer je zaista pokazao da je 'Lavlje Srce'. Mislim da bi prosječna osoba iskoristila to kao način da postane svjetski prvak. Bio je umoran, bacio sam na njega sve uključujući i kuhinjski sudoper i pogodio sam ga nedozvoljenim udarcem. A on je dozvolio da se borba nastavi. Ponosan sam na njega što je bio pravi ratnik i nastavio borbu" izjavio je Jon Jones tijekom press konferencije poslije UFC-a 235.

"Nedozvoljeni udarac je bio potpuno slučajan. U tom trenutku sam osjetio da se njegovo tijelo podiže i osjetio sam da je to prilika da plasiram odličan udarac u glavu nakon što podigne dlanove s poda. Koliko razumijem pravila, ako je na prstima smatra se da stoji. Njegovo tijelo se podiglo, bacio sam koljeno, ali izgleda da mu je dlan ostao dolje. Potpuno nenamjerno."


Smith je nakon borbe izjavio da vjeruje da će ponovno izboriti priliku za novi dvoboj s Jonesom.


"Apsolutno pripadam ovdje i mislim da to ova borba i dokazuje. Ne znam koji bi se drugi borac u kategoriji do 93 kilograma htio zajebavati sa mnom. Jednostavno to ne vidim. Bio sam s njim u kavezu i ne mislim da me pregazio, jednostavno me ugasio. Ne mislim da me Jon Jones prebio, ja jednostavno nisam uspio krenuti. On se nije borio sa mnom, on me neutralizirao i to će me progoniti dugo vremena" rekao je Smith.


Foto: MMA Junkie

861
Kategorije: MMA
Tagovi: Jon Jones, Anthony Smith
Najpopularnije
Najnovije