Autor: mi
Datum objave: 06.06.2020


Joshua na protestima hodao na štakama

Anthony Joshua sudjelovao je na mirnim demonstracijama u Watfordu na skupu Black Lives Matter (Crni životi su bitni).

Nakon ubojstva Afroamerikanca Georga Floyda od strane policije u Minneapolisu diljem SAD-a su buknuli protesti koje u nekim slučajevima prate neredi, a diljem svijeta su održane mirne demonstracije u znak podrške.



Svjetski prvak u teškoj kategoriji na antirasističkim protestima iznenađujuće se pojavio na štakama.




Iz njegovog tima stigla je obavijest da je ovog tjedna osjetio ‘probadanje’ u koljenu nakon treninga. Štake su mjera predostrožnosti koju je podzeo na savjet liječnika.

Evo što je Joshua izjavio na skupu…

“Danas se pridružujemo tisućama demonstranata u Velikoj Britaniji i stotinama tisuća diljem svijeta. Stojimo ujedinjeni protiv virusa koji uzima živote, živote mladih, starih, siromašnih, a čak i bogatih”.

“Taj virus je proglašen pandemijom. I ne govorim o koronavirusu. Govorim o virusu rasizma. Dokle ćemo dopuštati da se rasizam širi kroz naše zajednice i utječe na naše živote, a da ne koristimo cjepivo koje već imamo. Koje cjepivo? Mene i vas. Vi ste cjepivo, ja sam cjepivo. Ne možemo više, ne od danas pa nadalje, biti ponosni, ne možemo više sjediti i šutiti na besmislena i nezakonita ubojstva, prikriveni rasizam prema drugim ljudskim bićima baziran na čemu? Na boji njihove kože«.

»Moramo progovarati na mirnim protestima poput ovog danas u Watfordu. Ne smijemo koristiti demonstracije iz sebičnih motiva, zbog pljačke i izazivanja nereda«.

Joshua bi u sljedećoj borbi trebao braniti WBA, WBO, IBF i IBO naslove protiv obveznog izazivača Kubrata Puleva, ali novi datum borbe još nije određen.



Foto: Reuters

1952
Kategorije: Boks
Tagovi: Anthony Joshua
Najpopularnije
Najnovije