Autor: mi
Datum objave: 08.12.2019


Joshua planira borbu s Pulevom na Tottenhamovom stadionu

Anthony Joshua (23-1, 21 KO) za proljeće planira prvu obranu naslova otkako je po drugi put postao svjetski prvak u teškoj kategoriji.

Iako je predsjednik WBO-a Paco Valcarcel  objavio da se u sljedećih 6 mjeseci mora boriti s obveznim izazivačem njegove federacije Oleksandrom Usykom, 30-godišnji Britanac za travanj ili svibanj planira borbu s obveznim IBF-ovim izazivačem Kubratom Pulevom.

AJ i Usyk imaju zajedničkog promotora Matchroom Boxing, tako da je tu borbu lakše dogovoriti i Usyk vjerojatno neće forsirati oduzimanje pojasa jer je Joshua izjavio da nema namjeru uprazniti nijedan naslov. Bugarina zastupa Top Rank Boba Aruma.


“Mislim da London zove. Britanski navijači igraju veliku ulogu u mojoj karijeri. Kad sam na domaćem trenu ne mogu izgubiti” izjavio je Joshua koji je pobjedom u revanšu protiv Andyja Ruiza u subotu vratio WBA, WBO, IBF i IBO pojaseve.




Borba bi se trebala održati na novom Tottenhamovom stadionu koji ima preko 62 000 sjedećih mjesta.

Joshua je otkrio i da je uoči prve borbe s Meksikancem imao zdravstvenih problema koji su zahtijevali operaciju. Nije rekao o čemu se točno radi, ali da je bio tako loše da je uoči izlaska na ring Madison Square Gardena morao stavljati led na glavu.

“Imao sam nekih zdravstevinih problema i to se razvuklo dugo vremena. Nisam znao što mi je. Osjećao sam se tako umorno i iscijeđeno. Mislio sam da je to zbog treninga. U svlačionici prije borbe sam gurnuo glavu u kantu s ledom i pitao se zašto sam tako umoran.”

„Čak sam i u ovom kampu imao operaciju, ali budući sam počeo trenirati u lipnju nisam imao problema. Obveze svjetskog prvaka su teške. Uz sve te stvari koje sam morao obavljati još sam se osjećao užasno umoran. Sada imam energije i nisam propustio nijedan trening.”

Joshua s treninzima planira početi prije Božića.


Pulev se s njim trebao boriti u listopadu 2017, ali je morao otkazati zbog ozljede i zamijenio ga je Carlos Takam.






Foto: Wikipedia, Mark Robinson

1363
Kategorije: Boks
Tagovi: Anthony Joshua, Kubrat Pulev
Najpopularnije
Najnovije