Autor: mi
Datum objave: 20.07.2018


Joshua: Radije bih izgubio nego koristio doping

Anthony Joshua izjavio je da je borba s Alexanderom Povetkinom početak drugog poglavlja njegove karijere.

Britanac je na scenu stupio 2012. osvajanjem zlatne olimpijske medalje na domaćem terenu u Londonu.

"Sada se osjećam kao da sam ponovno na turniru. Moram proći Povetkina i moram proći Wildera i bilo koga tko bude sljedeći kako bih stvorio svoje ime u povijesti."


Povetkin je također bivši olimpijski pobjednik, a jedini poraz u profesionalnoj karijeri doživio je od Vladimira Klička. Ipak, iza njega su dva pada na doping testu.

"Da ja propustim doping test ili zakasnim jedan sat ljudi bi rekli: Dopingira se. Znam da kad bi pao na doping testu više nikad ne bih mogao boksati, jer bi od mene napravili primjer. Već sam dvaput testiran za ovu borbu. Radije bih izgubio nego se dopingirao. Završiti karijeru zbog dopinga je puno gore za vaše naslijeđe nego poraz."


"Ne gledam na doping kao na nešto što će vas učiniti boljim. Ako je netko bolji od vas onda radite više, trenirajte jače, ne treba vam doping. Odvažite: doping nosi suspenziju i uništenu reputaciju. Ako je netko bolji od vas te večeri iskažite im poštovanje i vratite se. Radije bih ostao čist i svaki put dao sve od sebe."

"Kad se Povetkin bude borio sa mnom to će biti čista i poštena borba. Njegova prošlost je njegova stvar i oni su to rješavali."

1083
Kategorije: Boks
Tagovi: Alexander Povetkin, Anthony Joshua, doping
Najpopularnije
Najnovije