Autor: mi
Datum objave: 29.07.2017


Joshua: Tyson bi me prebio, protiv njega bih se bacio na pod

U kratkom vremenu od osvajanja olimpijskog zlata i ulaska u profesionalce Anthony Joshua postao je jedna od najvećih boksačkih zvijezda na svijetu.

27-godišnji Britanac u travnju je pred 90 000 gledatelja na Wembleyu u jednom od najboljih mečeva u nedavnoj povijesti noakutirao Vladimira Klička i svom IBF-ovom naslovu dodao WBA i IBO pojaseve.


S 19 nokauta iz 19 borbi neizbježne su usporedbe s legendarnim Mikeom Tysonom, najmlađim svjetskim prvakom u povijesti teške kategorije.

Na druženju s fanovima Joshua je upitan kako bi izgledao meč između njega i Tysona na vrhuncu njegove karijere.

“Mike Tyson bi me prebio!” rekao je Joshua kroz smijeh.


“Nema šanse da bih dobio tog tipa.  Znate što se dogodilo protv Klička kad sam se bacio u 6. rundi? Šalim se, ali protiv Tysona bih se stvarno bacio na pod. On je bio zvijer.”


“Tysonu odajem svo dužno poštovanje. Iako mu je sada oko 50 godina, još se sjećam mladog Tysona kao 21-godišnjaka. Bio je toliko dobar i ostavio je toliki trag u boksu”.


Boksač iz Watforda još čeka datum sljedeće borbe i protivnika. Njegov promotor Eddie Hearn kaže da je sve spremno za revanš s Ukrajincem 11. studenog u Las Vegasu, samo se čeka Kličkov odgovor.


Poštovanje između Joshue i Tysona je obostrano, jer je sam ‘Iron Mike’ izjavio da je Britanac novi kralj teške kategorije.










4416
Kategorije: Boks
Tagovi: Mike Tyson, Anthony Joshua
Najpopularnije
Najnovije