Autor: mi
Datum objave: 18.12.2019


Joshua: Usyk je i više nego dobrodošao da pokuša uzeti pojaseve iz mojih ruku

Anthony Joshua već planira obračun i s drugim obveznim izazivačem Oleksandrom Usykom.

Dvostruki svjetski prvak u teškoj kategoriji prvo bi se na proljeće trebao boriti s Kubratom Pulevom. 


“Puleva imam u vidu za kraj ožujka ili početak travnja. Zaista dostojan protivnik, kojeg ću pronaći i uništiti. Jedini poraz je doživio od velikog, velikog šampiona Vladimira Klička. Kličko ga je morao triput rušiti što pokazuje da se radi o čvrstom borcu. Dolazi iz obitelji boksača. I njegov brat je boksač. Zna što radi. Ima sjajan prednji direkt, naginje se unazad kako bi ostao izvan dometa, ima sličan stil kao Tyson Fury.”


Pravo na borbu polaže i WBO izazivač Usyk, a Joshuina strana se nada da će uspjeti dogovoriti da Ukrajinac sačeka i da neće forsirati da Britanac uprazni titulu.

Ako se bude i odrekao kojeg pojasa pretpostavlja se da će to biti WBO kako bi otvorio borbu za naslov još jednom Matchroomovom boksaču Usyku.


“On jako dobro koristi noge i dobro pozicionira ruke. Ne možete ga udariti zato jer se tako dobro kreće. I kad ga dohvatite udarci se samo očešu o njegove rukavice” kaže Joshua.

“Ono što bih ja napravio je ono što sam već radio. Prostudirao ga – od rada nogu, držanja ruku do otvaranja. Onda bih otišao do ljudi koji su se borili s njim i potražio informacije kako ga pobijediti.”

Usyk je bivši neosporni prvak u cruiswerweightu. Olimpijski pobjednik iz 2012. je neporažen kao profesionalac, a u debiju u teškoj kategoriji pobijedio je Chazza Witherspoona.

„Usyk je sjajan kruzeraš koji se podigao kako bi se okušao s velikim momcima. On i dalje istražuje kategoriju, ali ako želi komad velikog kolača i više je nego dobrodošao da pokuša uzeti pojaseve iz mojih ruku.”


Ukrajinac ima još jednu opciju, a to je meč s Dereckom Chisorom.

„Ako je moguće odraditi još jednu borbu i ne čekati 6 mjeseci mislim da bi Chisora bio dobar protivnik za Usyka” izjavio je njegov menadžer Egis Klimas.

 




Foto: Richard Pelham
1434
Kategorije: Boks
Tagovi: Anthony Joshua, Oleksandr Usyk, Kubrat Pulev
Najpopularnije
Najnovije