Autor: Slavko Preradović
Datum objave: 26.08.2011
Komentari:
2,00


JUDO IZVJEŠTAJ

Tomo i Maja završili nastup u prvom kolu

Trećeg dana, 25. kolovoza 2011.g., Svjetskog seniorskog prvenstva koje se održava u Parizu nastupili su i dvoje ponajboljih hrvatskih reprezentativaca. U konkurenciji seniorki do 63kg. borila se Marijana Mišković (JK Student Split), dok je u kategoriji seniora do 81kg. nastupio njen klupski kolega Tomislav Marijanović.

 

Na žalost oboje hrvatskih predstavnika svoj nastup završili su porazom u prvom kolu. Unatoč dobrom žrijebu u prvom kolu Marijana je odlukom sudaca (hantai) izgubila od neugodne Slovakinje Ivane Komlosiove, te ostala bez plasmana. Kasnija slavodobitnica vrlo brojne kategorije seniorki do 63kg. bila je Francuskinja Emane Gevrise. Domaća favoritkinja je na oduševljenje prepune Bercy dvorane u finalnom dvoboju odlukom sudaca pobjedila dvostruku Svjetsku prvakinju Yoshie Ueno iz Japana. Brončana odličja u istoj kategoriji osvojile su Nizozemka Anicka Van Emden i Slovenka Urška Žolnir.

 

Svoj nastup u jutarnjim kvalifikacijama završio je i Tomislav Marijanović (JK Student). Sreća nije mazila niti 29-godišnjeg Splićanina koji je u prvom kolu za protivnika imao aktualnog Olimpijskog prvaka i trenutno trećeg judaša kategorije seniora do 81kg. Azerbajdžanca Mammadlija. Nakon izjednačenog regularnog dijela petominutne borbe uslijedio je zlatni poen u kojem Marijanović nakon pokušaja napada nožne tehnike pada na yuko (5 bodova), te gubi borbu. Prošlogodišnji naslov Svjetskog prvaka kategorije seniora do 81kg. obranio je Koreanac Kim Jae-Bum. Aktualno vodeći na Svjetskoj ranking listi u finalu je slavio protiv iznenađenja dana drugoplasiranog Crnogorca Srđana Mrvaljevića. Treća mjesta izborili su Leandro Guilheiro (BRA) i Toma Sergiu (MDA).

 

Na kraju izgleda da su ozljede ipak učinile svoje. Naime Tomo je prije prvenstva imao problema s koljenom, dok je Maja nakon povratka sa Svjetskih kupova u Južnoj Americi imala poteškoća s okom. Unatoč neuspjehu na Svjetskom prvenstvu naši su reprezentativci još uvijek u vrhu svojih kategorija, te vrlo dobro kotiraju na Svjetskoj ranking listi u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Londonu 2012.g.

 

Svjetsko prvenstvo u Parizu nastavlja se još tri dana. Uz trenutnu dominaciju Japana, koji su za sada osvojili ukupno 10 odličja (od toga 5 zlata, 4 srebra i 1 broncu) u petak, 26. kolovoza na rasporedu su ženske kategorije do 70 i 78kg. te natjecanje u konkurenciji seniora do 90kg. Četvrtog dana natjecanja svoj debi na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Parizu imat će i treća hrvatska natjecateljica Kristina Marijanović, članica JK Lika iz Zagreba. 26-godišnju Kristinu u prvom kolu kategorije seniorki do 70kg. očekuje borba protiv Kubanke Cortes.

 

Slike preuzete sa: www.eju.net

2292
Kategorije: Judo
Tagovi: Judo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije