Autor: Slavko Preradović
Datum objave: 23.10.2011
Komentari:
0,00


JUDO IZVJEŠTAJ

Azinović i Bekić brončani u Beogradu

Tijekom vikenda 22.-23. listopada 2011.g. judaši i judašice okupili su se na Seniorskom Europskom kupu u Beogradu. Domaćin Judo saveza Srbije i tehnički organizator Judo klub „Crvena zvezda“ u športskoj dvorani „Šumice“ ugostit će u dva dana natjecanja 198 natjecatelja, od toga 131 u muškoj i 67 u ženskoj konkurenciji.

 

Prvog dana natjecanja hrvatske boje na tatamiju branili su u muškoj konkurenciji; -60kg. Bernard Azinović (JK Zagreb), -66kg. Denis Bečić (JK Student Split) i Silvio Oblizalo (JK Ura nage Dubrovnik), te -73kg. Danijel Kapac (JK Lika Zagreb). Dok su u konkurenciji seniorki nastupile; -57kg. Andrea Bekić (JK Zagreb) i Ana Kokeza (JK Pujanke Split), te -63kg. Vesna Beljić (JK Lika Zagreb) i Andreja Đaković (JK Panda Zagreb).

 

Najbolje rezultate ostvarili su članovi JK Zagreb, Bernard Azinović i Andrea Bekić. Osvojivši brončana odličja na seniorskom Europskom kupu u Beogradu vrlo vjerojatno su potvrdili svoj status nositelja na nadolazećem Europskom prvenstvo do 23 godine, koje će se krajem listopada održati u Tyumenu (RUS).

 

Bernard Azinović nastupio je u kategoriji seniora do 60kg. Na putu do brončanog odličja 19-godišnji Zagrepčanin redom slavi protiv Frigyes Szabo predstavnika Mađarske, te Britanca Brandon Dodge. Nakon poraza u polufinalu od kasnije drugoplasiranog predstavnika Bugarske Yanislava Gercheva, hrvatski reprezentativac vraća se u repasažu pobjedom protiv Finca Tome Heikkinena i osvaja svoje drugo ovogodišnje odličje s EJU kupova. Iako još uvijek junior, Azinović je ove godine slavio i na Europskom kupu održanom u Sarajevu.

 

Drugo brončano odličje za hrvatsku reprezentaciju prvog dana Europskog kupa u Beogradu osvojila je Andrea Bekić, također članica JK Zagreb. 20-godišnja judašica pod vodstvom trenera Hrvoja Petranovića nastupa u kategoriji do 57kg., te nakon osvojene srebrne medalje u Orenburgu (RUS) ponovno se penje na seniorsko postolje. Do trećeg mjesta Bekić pobjeđuje; Evelyne Tschopp (SUI), Tanju Božović (MNE), Manon Durbach (LUX) i Yuliu Ryzhovu (RUS). Jedini poraz nanjela joj je kasnija prvakinja Ivelina Ilieva iz Bugarske.

 

Od preostalih hrvatskih boraca najbolji plasman nadomak medalje ostvarila je Vesna Beljić, članica JK Lika u kategoriji do 63kg. Nakon poraza u četvrtfinalu od Pchelintsove (RUS), Beljić pobjeđuje Salnikovu (RUS), dok u borbi za brončano odličje na žalost gubi od treće Ruskinje Tatyane Kaznyuk. Aktualne rezultate i borbe drugog dana natjecanja možete u živo pratiti na službenim stranicama Europske judo unije: www.eju.net

Photos from EJU by: Mario Krvavac

2264
Kategorije: Judo
Tagovi: Judo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije