Autor: Slavko Preradović
Datum objave: 05.11.2011
Komentari:
0,00


JUDO IZVJEŠTAJ

Kokeza sedma na Svjetskom juniorskom prvenstvu

Trenutni epicentar judo športa nalazi se u Cape Town-u, Južnoafričkoj Republici gdje se održava sedamnaesto Svjetsko juniorsko prvenstvo do 20.god. Drugog dana natjecanja na tatamiju su se odvijale borbe juniora do 66 i 73kg., te juniorki do 52 i 57kg. u kojoj je nastupila i Ana Kokeza, prva hrvatska predstavnica u ženskoj konkurenciji.

 

17-godišnja Splićanka u prvom kolu polovinom borbe pobjeđuje Batzul Altai predstavnicu Mongolije. Dok u drugoj borbi istim rezultatom 10:0 (ippon) izbacuje i Melissu Budiarto iz Australije. Ostvarivši dvije uvjerljive pobjede mlada članica JK Pujanke, pod vodstvom trenera Vladimira Preradovića, plasirala se u četvrtfinale. Na žalost u idućem dvoboju bolja od naše predstavnice bila je kasnije srebrna Nizozemka Verhagen, nakon čega Ana traži novu priliku za odličja u popravnim borbama.

 

U popodnevnom dijelu natjecanja iskusnija aktualna Europska juniorska prvakinja, Tugba Zehir iz Turske pokazala se „tvrdim orahom“ za našu reprezentativku. Tako Ana Kokeza inače srebrna s prošlogodišnjeg kadetskog prvenstva Europe svoj prvi nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu završava na sedmom mjestu. Obzirom da je ovo Anina prva godina juniorskog staža uz naporan trud i rad svakako je očekuju bolji rezultati u budućnosti.

 

Prisjetivši se jučerašnjeg odličnog nastupa Bernarda Azinovića (JK Zagreb) osvajača petog mjesta u kategoriji juniora do 60kg., pogledajte osvajače odličja drugog dana Svjetskog juniorskog prvenstva:

-52kg.: 1. MIYAKAWA, Takumi (JPN), 2. STARKOVA, Oleksandra (UKR), 3. STOOP, Floor (NED), 3. BIENZ, Cheyenne (SUI)

-66kg.: 1. TATEYAMA, Sho (JPN), 2. AKHMAROV, Magomed (RUS), 3. LEE, Dongkyo (KOR), 3. SHAVDATUASHVILI, Lasha (GEO)

-57kg.: 1. YAMAMOTO, Anzu (JPN), 2. VERHAGEN, Sanne (NED), 3. ZELTNER, Tina (AUT), 3. KOCHER, Fabienne (SUI)

-73kg.: 1. ONO, Shohei (JPN), 2. KALKAMANULY, Aziz (KAZ), 3. ZOLOEV, Vladimir (RUS), 3. JUNG, Hae Joo (KOR).

 

U subotu, 05. studenog na rasporedu su kategorije juniorki do 63 i 70kg. gdje nastupa i hrvatska predstavnica Barbara Matić (JK Pujanke Split). Dok će se za odličja u muškoj konkurenciji boriti juniori do 81 i 90kg.

Photo from IJF by: Gabriela Sabau

2087
Kategorije: Judo
Tagovi: Judo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije