Autor: Slavko Preradović
Datum objave: 14.11.2011
Komentari:
0,00


JUDO IZVJEŠTAJ

Dvije bronce s prvenstva Europe u Leibntzu

Ovogodišnje Europsko veteransko judo prvenstvo održano je od 03.-06. studenog 2011.g. u Austriji.

 

Ove je godine u četiri dana natjecanja nastupilo preko 600 natjecatelja iz 31 zemlje. Vječni zaljubljenici u judo šport od 30 do preko 80 godina borili su se u Leibnitzu za najsjajnija Europska odličja. Hrvatske boje u konkurenciji veterana branili su; Ivan Vuković (M1-90kg.), Josip Šančić (M1-90kg.), Igor Janković (M3-66kg.), Goran Jurković (M3-90kg.), Goran Antolin (M4-81kg.), Neven Šavora (M4-90kg.) i Zdenko Krakan (M4+100kg.). Dok su u konkurenciji veteranki nastupile Klara Mitrović (F3-57kg.) i Jadranka Pongrac (F3-70kg.).

 

Brončane medalje veteranskog prvenstva Europe u Leibnitzu osvojili su Josip Šančić i Jadranka Pongrac. Šančić (JK Samobor) nastupio je u kategoriji veterana M1 do 90kg. Nakon slobodnog prvog kola naš reprezentativac u četvrtfinalu gubi od kasnijeg prvaka Rasula Salimova (AZE). U popravnim borbama Samoborac redom do trećeg mjesta pobjeđuje; Mariuza Bedru (POL), Youssefa Hibaoua (FRA) i Joerga Frischmanna (GER), te osvaja svoje prvo Europsko odličje.

 

U konkurenciji veteranki F3 do 70kg. naša predstavnica Jadranka Pongrac osvaja drugo brončano odličje za Hrvatsku na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Leibnitzu. Inače ovo je još jedno u nizu Europskih i Svjetskih veteranskih odličja za članicu JK Maksimir iz Zagreba. Pongrac u četvrtfinalu izbacuje Turkinju Dilek, dok u polufinalu gubi od kasnije prvakinje Susan Stollberg iz Njemačke. U odlučujućoj borbi za brončano odličje Zagrepčanka pobjeđuje domaću predstavnicu Gertrude Ginterserder.

 

Od hrvatskih predstavnika plasmane su još ostvarili Igor Janković 7. mjesto i Neven Šavora 9. mjesto. Janković je nastupivši u konkurenciji veterana M3 do 66kg. upisao jednu pobjedu i dva poraza. Dok Šavora nakon dvije pobjede protiv Njemca Binscha i Slovaka Burda upisuje dva poraza. U četvrtfinalu gubi od kasnijeg prvaka Rusa Elizarova, te u popravnim borbama od Francuza Nogaroa.

 

Slike preuzete sa: www.eju.net

2663
Kategorije: Judo
Tagovi: Judo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije