Autor: Slavko Preradović
Datum objave: 23.12.2011
Komentari:
5,00


JUDO NAGRADA

Brigita Matić najveća nada Dalmacije

U četvrtak, 23. prosinca 2011.g. na Bačvicama održan je tradicionalni sportski izbor Slobodne dalmacije.

 

Pod nazivom „Sportsko ime Dalmacije“ okončan je izbor Slobodne za najuspješnije sportaše u regiji. Pred samu dodjelu goste u Villi Rosini pozdravio je predsjednik Uprave Miroslav Ivić, te dogradonačelnica Anđelka Visković koji su istakli veliki trud i rezultate dalmatinskih sportaša i nastojanja svih struktura kako bi im se pomoglo u ostvarivanju svjetskih vrijednih rezultata.

 

Prvi je priznanje dobio reprezentativni vratar Stipe Pletikosa i član Rostova sa ruskog dona za titulu „Dalmatinac u svijetu“ koju mu je dodijelio predsjednik Uprave Slobodne Dalmacije Miroslav Ivić. Nagradu najveće nade ponijela je mlada judašica Pujanki Brigita Matić koja je priznanje naslijedila od sestre Barbare prošlogodišnje dobitnice. Priznanje određeno isključivo glasanjem novinarskog žirija 15–godišnja judašica primila je iz ruku Jure Smolje regionalnog direktora pokrovitelja izbora Jadranskog osiguranja.

 

Brigita Matić ove je godine osvojila zlato na Olimpijskom festivalu europske mladeži u turskom Trabzonu, te broncu na kadetskom prvenstvu Europe na Malti. Dok je u izboru Europskih olimpijskih odbora proglašena četvrtom najboljom sportašicom Starog kontinenta, stoga nije bilo puno dvojbi da ona ponese laskavu titulu najveće nade dalmatinskog sporta za 2011. godinu.

 

Najbolja ekipa Dalmacije i ove godine je košarkaška ekipa Jollyija iz Šibenika, dok je Urednik sporta Slobodne Dalmacije Marko Bilić za najbolju momčad godine uručio priznanje posadi olimpijskog 470 Fantela – Igor Marenić, koji su osvojili broncu na netom zavšenom SP-u u australskom Freemantelu.

 

Najboljim sportašem u izboru čitatelja proglašen je Tonći Stipanović, jedriličar splitskog Mornara. Dok je slavodobitnica u ženskoj konkurenciji bila aktualna Svjetska prvakinja Ana Zaninović, članica taekwondo kluba Marjan. Ide splitskim sestrama, iduće godine na Olimpijskim igrama u Londonu  imamo sestre Zaninović u taekwondou, a u 2016. u Rio de Janeiru mogli bismo imati sestre Matić u judu. Sada je samo na njima da opravdaju dodijeljene im titule.

Slikao Šunjić Ž:  split.com.hr

2466
Kategorije: Judo
Tagovi: Judo
Komentari
# 2 Dana 08.04.2012 - 07:50 aaa ... je rekao/la:
021857
 
# 1 Dana 08.04.2012 - 07:50 091274 ... je rekao/la:
khh rgrr
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije