Autor: Admin
Datum objave: 31.05.2013
Komentari:
0,00


JUDO NAGRAĐEN ZA SVOJ RAD

MOO - St. Petersburg 29.05.2013

Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) je odao priznanje ovih dana u St.Petersburgu na konvenciji SportAccord konvencije, gurajući judo u grupiranje Olimpijskih sportova.

 

Sportovi su ustvari klasificirani u kategorije koje određuju raspodjelu Olimpijskih prihoda na Međunarodne federacije. Sve do sada pozicija je bila na kraju klasifikacije MOO, ali IJF je ušao u treću skupinu, što predstavlja rast koji nikada do sada nije bio postignut u povijesti Judo-a odnosno Međunarodne judo federacije (IJF).

 

"To je korak koji nagrađuje godine napora", rekao je Predsjednik IJF-a Marius Vizer nakon odluke MOO-a, dok je prije rekao "Naš time bori se još od 2007.godine za judo kako bi bio prepoznat kao obrazovna dimenzija, te također po svojim sportskim vrijednostima. Danas želim zahvaliti svakom judašu svudje u svijetu jer je to značajan porast u našem statusu unutar Olimpijske obitelji kao rezultat svakoga od nas. Također bi htio zahvaliti Nacionalnim savezima, Kontinentalinim unijama, svim organizacijskim odborima koji rade na svih pet kontinenata da bih organizirali judo evente, našim sponzorima i partnerima i medijima. Također želim zahvaliti i članovima Izvršnog odbora IJF-a i cijelom stručnom timu IJF-a koji nisu ni malo štedjeli svoj trud."

 

Od 2007.godine kada je Marius Vizer postao Predsjednik IJF-a nakon izbora, Judo se duboko promjenio. Od sporta koji se smatrao da je na samom rubu prije nekoliko godina, sada je postao jedan od glavnih "igrača" u Olimpijskoj obitelji.

 

Do 2007.godine, IJF je organizirao Svjetsko prvenstvo svake druge godine, a danas je IJF zadužen za više od 20 glavnih evenata u Svjetskoj Judo Turneji tokom godine, koji se emitiraju u više od 150 država. Povodom posljednih Olimpijskih igara u Londonu, 137 zemalja sudjelovalo je na Olimpijskom Judo turinru i više od 20 njih su bili stjegonoše njihovog izaslanstva na Svečanoj ceremoniji otvaranja i zatvaranja na Igrama.

 

"Mi i dalje imamo posla i to je ono što će naš tim nastaviti", nastavio je Predsjednik Vizer, "No, danas možemo biti ponosni na sav rad koji je obavljen do sada jer rezultati su vidljivi. Odluka MOO-a će imati pozitivan financijski učinak na našu federaciju, a to će uvelike povećati našu želju za napretkom za dobrobit judo-a i sporta općenito."

 

1713
Kategorije: Judo
Tagovi: Judo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije