Autor: Slavko Preradović
Datum objave: 24.07.2011
Komentari:
0,00


JUDO NAJAVA

Brigita Matić nosi hrvatsku zastavu na EYOF

XI. Olimpijski festival europske mladeži (EYOF) održat će se 24. - 29. srpnja 2011.g. u turskom gradu Trabzonu na obalama Crnog mora. Ljetno izdanje EYOF-a je višesportsko natjecanje u kojem sudjeluju mladi sportaši u dobi od 13 do 18 godina iz 49 europskih zemalja članica Europskih olimpijskih odbora (EOC).

 

Na programu EYOF-a nalaze se atletika, biciklizam, gimnastika, judo, plivanje i tenis od pojedinačnih, te košarka, odbojka i rukomet od ekipnih sportova. Hrvatska sportska delegacija broji 86 članova, od čega 61 sportašicu i sportaša te 25 službenih pratećih osoba (treneri, vođe ekipa, tehničko osoblje i suci). Otputovavši u subotu 23. srpnja 2011.g. hrvatski sportaši nastupit će u osam sportova; atletika, gimnastika, judo, biciklizam, plivanje, tenis, košarka (Ž) i rukomet (M).

Ceremonija svečanog otvaranja na rasporedu je u nedjelju 24. srpnja, dok natjecanja počinju u ponedjeljak 25. srpnja. Velika čast nošenja hrvatske zastave na otvaranju ovogodišnjeg Olimpijskog festivala mladeži pripala je judašici Brigiti Matić, članici JK Pujanke. 15-godišnja Splićanka to je apsolutno zaslužila svojim rezultatima. Osvojivši brončanu medalju na nedavno održanom kadetskom prvenstvu Europe, Brigita uz 3 zlatne i 1 brončanu medalju s Europskih kupova trenutno zauzima vodeću poziciju na Europskoj ranking listi. Uz Brigitu Matić, boje hrvatske judo reprezentacije na tatamiju u Turskoj branit će; -55kg. Tin Mihael Capar (JK Istarski borac Pula), -73kg. Stjepo Roko (JK Dubrovnik 1966.), -81kg. Ivan Grubić (JK Solin), te preko 90kg. Matej Grubiša (JK Istarski borac Pula). Mladi judaši pokušat će opravdati povjerenje izbornika prof. Rina Stapića, te uz vodstvo trenera reprezentacije Vladimira Preradovića izboriti odličja među ponajboljim vršnjacima iz cijele Europe.    

 

Hrvatska je svoj nastup na X. ljetnom EYOF-u održanom u Tampereu 2009. završila s tri osvojene medalje, dvije bronce i srebrom, ali i vrlo kvalitetnim rezultatima u pojedinačnim sportovima. Prisjetivši se prošlih Olimpijskih igara mladih svakako trebamo spomenuti ime Jurice Katića (JK Panda Zagreb), osvajača brončane medalje s EYOF-a iz Finske. Kao i Brigita Matić ove godine Jurica je, prije dvije godine, noseći hrvatsku zastavu opravdao veliko povjerenje Hrvatskog olimpijskog odbora povjereno članovima hrvatske judo reprezentacije.

 

Glavni cilj Olimpijskog festivala europske mladeži je edukacija mladih kroz sport, prihvaćanje i poticanje olimpijskih ideala, sportske etike, fair-playa i tolerancije te razvoj sporta i prijateljstva. To je ujedno i prilika mladim sportašima za stjecanje iskustva neophodnog za daljnji nastavak njihovih sportskih karijera. Mnogi danas uspješni hrvatski vrhunski sportaši bili su sudionici dosadašnjih EYOF-a, kao što su Duje Draganja, Milan Kotur, Marin Premeru, a medalje su još osvajali i košarkaši, odbojkašice i brojni drugi.

Slike preuzete sa: www.judo.hr

2792
Kategorije: Judo
Tagovi: Judo
Komentari
# 2 Dana 24.10.2015 - 14:04 Chrisla ... je rekao/la:
a di je preticanje hannkeia nad MS 2000. na spa ? je da je to nije bilo 2011. ali zaljubljenici u schumija to nikad neče zaboravit . ovo preticanje u kanadi me podsjetilo na to ( zato i spominjem spa ) ali opet nije ni blizu . u kanadi je staza bila poprilično mokra ( a i zavoji su tu ) pa su kamui i massa vozili sporije i samo zbog toga ih je MS uspija preč obojicu . spa je bija nešto drugo teški uvjeti na stazi , duga ravnica ( di nije lako preticat) , a i zonta je sa bar hondom bija jako brz i opasan . još nešto preticanje No 6 je još jedan dokaz prljavosti MS jer ko je vidija preticat na najgorem zavoju monaca iznenada i bez ikakve najave ? pa LH je virujem bija totalno iznenađen . na tom mistu preticat uopće nije ni fer ni korektno jer to bi tu moga svak ali drugi su korektni pa to ne rade . a nije ni vozački vozač se priprema za tunel , a ono paf neko te pređe
 
# 1 Dana 14.10.2015 - 04:44 Ahmad ... je rekao/la:
evo video u HD kvaliteti.ovak na 0:02 se vidi da su poatrnvai. Alonso malo ispredna 0:03 još uvek poatrnvai. Alonso još malo više ispred.svo to vreme Alonso ide prema ljevo i zna da je tam Kimi i sve jedno mu ostavlja sve manje mesta.na 0:04 (na početku te sekunde jer na 0:04 alonso već leti van) dolazi bolid s desne strane koji je puno dalje od Alonsa nego Kimi i bil je manja pretnja Alonsu nego Kimi. Kimi je tu cak sa svojim prednjim gumama paralelan sa Alosovim gumama. Alonso nepotrebno radi trzaj ulijevo Kimi koči i ide van, jer mu Alonso ne ostavlja mesta. U tom času su Kimijevo prednje krilo i Alonsova zadnja guma poatrnvai il bolje reči u koliziji. Kimi značajno usporava a alonso nastavlja al već je bilo gotovo.priče da je Kimi bil iza su za malu decu. Bil je pokraj Alonsa, doduše zaostajal je pola bolida, al je Alonso zajahal na njegovo krilo. Na svu sreću Kimiju nije ništ oštećeno.još jedan video gde se vidi kak alonso ostavlja mesta:istu takvu grešku je napravil i grosjean u Spa, sam okaj je tam za nesreću pokupil par bolida, al da se razumijemo ovde je bila čista sreća da se nisu zabili svi iza njega. Tu alonso pokušava proći između Grosjeana i McLa, a nema mesta. Zakucava Grosjeana na Mercedes. U odnosu na Spa ovde nema trave na koju možeš otići.iz drugog kuta: na 20 sekundi.i video iz Monze:Alonso kreće u napad na kraju zavoja, u onom dijelu zavoja u kojem vozači dodaju gas a centrifugalne sile te nose prema van. Kako je Alonso celo vreme iza Vettela ovaj ga ne vidi i ne može znati da li će Alonso ići lijevo ili desno, stoga drži svoju putanju koja je u tom zavoju inače i puno agresivnija (svi vozači ovde idu jako blizu ruba asfalta). Alonso u tom najkritičnijem trenu izlijeće van a pri brzini od 300 km/h Vettel NEMOŽE raditi nagle manevre da korigira putanju.Za razliku od 2011. kad je Vettel na početku zavoja bil poravnat sa Alonsom, tj. Vettlovi prednji kotači sa zadnjim Alonsovim. nažalost nema vise tog usporednog videa na netu.
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije