Autor: Slavko Preradović
Datum objave: 30.07.2011
Komentari:
5,00


JUDO REZULTATI

Matej Grubiša osvojio srebro na Olimpijadi mladih

U petak, 29. srpnja 2011.g. zadnjeg natjecateljskog dana XI. Olimpijskog festivala europske mladeži, koji se održava u Turskoj, srebrnom medaljom za Hrvatsku zaključio je judaš Istarskog borca Matej Grubiša. Naslov viceprvaka 16-godišnji Puljanin osvojio je u najtežoj kategoriji kadeta preko 90kg.

 

Matej je srebro osvojio među predstavnicima 15 zemalja. Nakon slobodnog prvog kola u četvrtfinalu ga je očekivao težak dvoboj protiv predstavnika Bjelorusije. Pošto je natjerao protivnika na kaznu, te u posljednjoj minuti ostvario ippon ručnim bacanjem, Matej je okončao meč u svoju korist i plasirao se u poluzavršnicu Olimpijade mladih u Trabzonu. U zlatnom poenu polufinala slavio je protiv 130kg. teškog predstavnika Azerbajdžana Zaura Husenlyja. Odradivši težak taktički meč, pod vodstom svog trenera Deana Ilića, mladi Puljanin je zahvaljujući boljoj kondicijskoj pripremljenosti natjerao protivnika na predaju i ušao u finale.

 

U samoj završnici turnira protiv još jednog gorostasa, Ukrajinca Sergija Zveryeva, nije odradio borbu na istoj razini kao u polufinalu. Polovinom borbe Ukrajinac je kaznio jedan nedovoljno pripremljen napad Grubiše, te prelaskom u parteru ostvario konačnu pobjedu vrijednu zlatne medalje. Treća mjesta u kategoriji osvojili su Gruzijac Giorgi Lazuashvili i Rus Vladimir Molodykh.

 

Grubiša, koji je ove godine osvojio jednu zlatnu, srebrnu i brončanu medalju na europskim kadetskim kupovima, te peto mjesto na nedavno održanom prvenstvu Europe, u Trabzonu je osvojio četvrtu medalju hrvatskih predstavnika, od kojih su tri medalje osvojene u judu.

1996
Kategorije: Judo
Tagovi: Judo
Komentari
# 1 Dana 31.07.2011 - 09:49 Dina ... je rekao/la:
Bravo! Čestitam
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije