Autor: Slavko Preradović
Datum objave: 15.08.2011
Komentari:
5,00


JUDO REZULTATI

IJF World Cadet Championships

Druga dva dana Svjetskog kadetskog prvenstva u Kievu, hrvatski reprezentativci ostali su bez borbe za odličja. U subotu, 13. kolovoza na rasporedu su bile muške kategorije do 73 i 81kg. Od hrvatskih predstavnika prvi je u konkurenciji 38 natjecatelja kategorije kadeta do 81kg. na tatmi izišao Adam Mesaroš (JK Lika Zagreb). 16-godišnji član JK Lika iz Zagreba svoj nastup na žalost završio je vrlo rano već u prvom kolu nakon poraza u parteru od Lukasa Jasonasa iz Litve.

 

Nešto bolje startao je Dubrovčanin Stjepo Roko u kategoriji kadeta do 73kg. Stjepo, član JK Dubrovnik 1966. u zlatnom poenu prvog kola ipponom (10:0) pobjeđuje predstavnika Španjolske Jose Maria Mendiolu. Dok je po isteku druge borbe morao stisnuti ruku kasnijem viceprvaku Beka Dongvaniju iz Gruzije, te ostao bez prilike za popravnim borbama.

 

U nedjelju, 14. kolovoza, na rasporedu su bile najteže kategorije do 70 i preko 70kg. u ženskoj, te do 90 i preko 90kg. u muškoj konkurenciji. Među 33 natjecateljice kategorije kadetkinja do 70kg. za plasman su se borile; Brigita Matić i Monika Šarić, oba dvije članice JK Pujanki iz Splita. Prva je na tatami izašla godinu dana mlađa Brigita Matić, aktualna zlatna s nedavno održane Olimpijade mladih u Trabzonu. 15-godišnja Splićanka u prvom kolu rezultatom 5:0 (yuko) pobjeđuje domaću predstavnicu Dychko. Dobar početak imala je i njena klupska kolegica Monika Šarić, koja također prolazi prvu prepreku izbacivši predstavnicu Bjelorusije Selivonets.

 

U drugom kolu, na žalost obije naše predstavnice doživljavaju poraz i ostaju bez borbe za odličja na ovogodišnjem Svjetskom kadetskom prvenstva u Ukrajini. Brigita nakon blago rečeno pristranog suđenja u drugoj borbi gubi minimalnom razlikom na dvije kazne (shido) od kasnije brončane Koreanke Jeong. Dok Monika plaća danak neiskustvu, te unatoč početnom vodstu na wazari (7 bodova) pada na kontru i gubi borbu od neugodne predstavnice Kazahstana Cherniyenko. Bez plasmana posljednjeg dana natjecanja u Kievu ostao je i Matej Grubiša u najtežoj kategoriji kadeta preko 90kg. 16-godišnjeg člana Istarskog borca iz Pule, inače aktualni viceprvak Olimpijade mladih iz Trabzona, u prvom kolu pobjeđuje Egipćanin Mohamed Ahmed.

 

Po isteku posljednjeg dana Svjetskog kadetskog prvenstva najbolji nastup od hrvatskih predstavnika, osvojivši sedmo mjesto u kategoriji kadetkinja do 52kg., ostvarila je Višnja Rajčić (JK Pujanke). Dok su u ekipnoj konkurenciji uvjerljivo prvo mjesto sa 7 zlatnih, 3 srebrna i 3 brončana odličja zaslužili predstavnici Japana.

 

IJF WORLD CADET CHAMPIONSHIPS

2416
Kategorije: Judo
Tagovi: Judo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije