Autor: Slavko Preradović
Datum objave: 27.09.2011
Komentari:
0,00


JUDO REZULTATI

5. Međunarodni judo turnir SPLIT OPEN

Petu godinu za redom judaši i judašice drugi dio sezone otvaraju natjecanjem u Splitu. Tradicionalni međunarodni judo turnir „SPLIT OPEN“ održava se u organizaciji dvaju ponajboljih hrvatskih judo klubova „Student“ i „Pujanke“ iz Splita. Športski centar Gripe ove je subote, 24. rujna 2011.g. u maloj košarkaškoj dvorani dočekao 356 natjecatelja iz 23 kluba Hrvatske, te gostiju iz Bosne i Hercegovine.

 

Uz lokalne klubove Splitsko-dalmatinske županije, trenutnu formu na tatamiju okušali su mladi judaši diljem Hrvatske. Sa sjevera Hravtske doputovale su ekipe JK Samobor, te Maksimir, Panda, Lika i AJK Mladost iz Zagreba, uz ekipu JK Zadar nastupili su i gosti iz Dubrovačko-neretvanske županije; JK Biokovo Makarska, Ura nage, Dubrovnik, te Konavle Cavtat. Dok su međunarodni karakter turnira ove godine opravdali brojni judo klubovi susjedne Bosne i Hrecegovine; Novi Travnik, Vitez, te Hercegovac i Borsa iz Mostara.

 

Na prigodno svečanom otvaranju domaćini su iskoristili priliku nagradivši priznanjima ponajbolje judaše Splitsko-dalamtinske županije, te osvajače Svjetskih i Europskih odličja tijekom dosadašnje sezone. Iz JK Student Split nagrađeni su; Marijana Mišković za osvojene Svjetske seniorske kupove u Venecueli i San Salvadoru, te Ivan Tavra brončani s Europskog studentskog prvenstva održanog ove godine u Sarajevu. Iz JK Solin priznanje je dobio mladi judaš Ivan Grubić; osvajač trećeg mjesta na Europskoj olimpijadi mladih (EYOF) u Turskoj, dok su u redovima JK Pujanke nagrađene sestre Barbara i Brigita Matić. Starija sestra Barbara prije tjedan dana osvojila je brončano odličje na Europskom juniorskom prvenstvu u Belgiji, dok je mlađa Brigita nakon kadetske Europske bronce s Malte u Turskoj na EYOF-u osvojila najsjajnije odličje.

 

Natjecatelji Pujanki po peti puta najbolji

Peti međunarodni judo turnir Split Open održan je u konkurenciji mlađih dječaka i mlađih djevojčica do 11 godina, dječaka i djevojčica do 13 godina, mlađih kadeta i mlađih kadetkinja do 15 godina, te kadeta i kadetkinja do 17 godina. Tradicionalno petu godinu za redom najuspješnijom ekipom turnira proglašeni su natjecatelji JK Pujanke. Mladi judaši i judašice pod vodstvom trenera Vladimira i Slavka Preradovića osvojili su 12 zlatnih, 14 srebrnih i 11 brončanih odličja, te sakupili 146 bodova za uvjerljivo ekipno prvo mjesto.

 

Pehar za ekipno drugo mjesto zaslužili su gosti iz JK Borsa Mostar (98 bodova), dok su trećeplasirani bili mladi Dubrovčani, članovi JK Ura nage. Četvrto mjesto u ekipnom poretku osvojili su domaćini JK Student iz Splita (74 boda), dok su petu poziciju zadržali judaši JK Dalmacija cement iz Kaštel Sućurca.

 

Posebne nagrade organizatora za najbolje natjecatelje u pojedinim uzrasnim skupinama osvojili su; za mlađe dječake do 11.god. Mate Šušić i mlađe djevojčice Barbara Pavić (oboje članovi JK Student Split), za dječake do 13.god. najboljim je proglašen Jure Zovko, a kod djevojčica Mia Maksumić iz JK Borsa Mostar. U konkurenciji mlađih kadetkinja do 15.god. nagrađena je Sara Kljajić (JK Ura nage Dubrovnik) i mlađi kadet Josip Garašić (JK Samobor), dok su u starijoj uzrasnoj skupini do 17.god. ponajbolji bili Višnja Rajčić (JK Pujake Split) i Dominik Vidoš (JK Ura nage Dubrovnik). ž

 

Split Open rezultati

2770
Kategorije: Judo
Tagovi: Judo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije