Autor: Slavko Preradović
Datum objave: 14.11.2011
Komentari:
0,00


JUDO REZULTATI

Andrea Bekić zlatna, Marija Ćosić srebrna u Malagi

Proteklog vikenda 12.-13. studenoga 2011.g. održan je Europski Seniorski kup u Španjolskoj. Nakon Sarajeva, Londona, Orenburga, Celja, Istanbula i Beograda naše judo reprezentativke odmjerile su snage na tatamiju u Malagi. Na Ecup-u u Španjolskoj prvog dana natjecanja nastupila je Andrea Bekić (JK Zagreb), dok je u nedjelju svoje borbe imala i Marija Ćosić (JK Panda Zagreb). Kao i s dosadašnjih kupova naše judašice i ovog puta vratile su se s odličjima.

 

>>EJU MALAGA 2011 REZULTATI

 

Andrea Bekić nastupila je u kategoriji seniorki do 57kg. Mlada članica JK Zagreb, pod vodstvom svog trenera Hrvoja Petranovića, ostvarila je savršen rezultat, te s tri maksimalne ippon pobijede osvojila zlatno odličje. Pobjedivši redom Španjolku Ciuraneta, Engleskinju Inglis, te u finalu još jedna Španjolka Ribot, 20-godišnja Andrea Bekić prvi puta penje se na najviše mjesto pobjedničkog postolja seniorskog Europskog kupa. Zlatnim odličjem Andrea zaslužuje novih 50 bodova, te izbija među prvih pet natjecateljica kategorije do 57kg. Europske ranking liste.

 

Drugog dana natjecanja na tatami izlazi i Marija Ćosić (JK Panda Zagreb), te osvaja srebrno odličje. U prvoj borbi kategorije seniorki do 70kg. Marija već u prvoj minuti završava dvoboj protiv Španjolke Rovira u svoju korist. Dok u drugom susretu gušenjem u parteru izbacuje i drugu Španjolku Romero. U finalu Zagrepčanku očekuje stara poznanica Maria Barnabeu (ESP). Na žalost, nakon poraza na Europskom prvenstvu za mlađe seniorke održanom u Sarajevu, Španjolka je i ovaj puta bila bolja.

 

Novim medaljama naše reprezentativke potvrdile su odličnu formu i osigurale ulogu nositeljica na predstojećem Europskom prvenstvu za mlađe seniore i mlađe seniorke koje se idućeg vikenda održava u Rusiji.

 

Slike preuzete sa stranica HJS-a

2047
Kategorije: Judo
Tagovi: Judo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije