Autor: Admin
Datum objave: 09.03.2013
Komentari:
0,00


JUDO U OSNOVNIM ŠKOLAMA

Judo za djecu

Predsjednica Hrvatskog judo saveza i ministar Željko Jovanović pozvani su na sastanak u ured IJF-a u vezi judo-a u osnovnim školama...

 

Dok u Zagrebu treneri prijavljuju svoje natjecatelje za ECup, delegacija HJS-a na čelu sa Ministrom Željkom Jovanovićem i Predsjednicom Sandom Čorak, pozvani su na sastanak u ured IJF-a sa Mariusom Vizerom u vezi judo-a u osnovnim školama i Grand Prix-a u Rijeci.

 

Na sastanku se uglavnom raspravljalo o mogućnostima razvoja judo-a u izvannastavnim aktivnostima u osnovnim školama. HJS je istaknuo potrebu popularizacije juda u Hrvatskoj, te širenje populacijske osnove, a tomu može upravo pridonjeti judo u osnovnim školama koji će se početi provoditi od jeseni u Hrvatskoj.

 

 

 

IJF već nekoliko godina provodi projekt "judo for children" zbog čega iznimno podržava rad HJS-a, a kao znak iznimne potpore IJF je odlučio poduprijeti HJS materijalnim sredstvima poput donacije judo strunjača i edukacija judo trenera.

 

Predsjednik IJF-a Marius L. Vizer, pozvao je Ministra Željka Jovanovića u Japan na potpisivanje ugovora o suradnji sa IJF-om vezano za judo u osnovnim školama. Zemlje koje će potpisati ugovor o suradnji su Japan, Francuska, Nizozemska i Hrvatska.

 

Na sastanku su takoder prisustvovali Vlad Marinescu (IJF), Larissa Kiss (IJF), zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i športa Petar Skansi, Maks Dimov, Dean Bogić, Vitomir Spasović, Hrvoje Lindi i Slaviša Bradić.

1836
Kategorije: Judo
Tagovi: Judo, Hrvatski judo savez
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije