Autor:
Datum objave: 11.07.2016


Junior Leon Peračić brončani na ITF europskom prvenstvu

Na Europskom kadetskom i juniorskom ITF taekwondo prvenstvu koje je održano u poljskom gradu Strzegom (1-3.07.2016) u sklopu hrvatskog nacionalnog tima nastupilo je petero natjecatelja.

Troje članova Taekwon-do kluba „MARSONIA“ - Petra Mikulić, Teo Grgić i Leonardo Lovrić , jedna članica Zabočkog Taekwon-do kluba „BTI-Zabok“ Helena Sandra Tkalćević, te član Taekwon-do kluba „Predator“ iz Pazina  Leon Bonno Peračić.


Leon Bonno Peračić  vratio se u Hrvatsku  s brončanim odličjem. 
Iako je Leon bio prijavljen kao kadet(od 11 do 13 godina) na dan natjecanja imao je svoj 13. rođendan te je zbogi toga  prebačen u juniorsku kategoriju +70 kg, u kojoj su se natjecali juniori do 17 godina .


Stručni stožer reprezentacije, odlučio je da će  Leon Bonno Peračić unatoč svemu, nastupiti u juniorskoj konkurenciji.

Nakon prve vrlo teške borbe sa natjecateljem iz Njemačke i isto tako teške pobjede , Leon u drugome koluza suparnika  dobija natjecatelja koji ima 17 godina i težio je čak 105 kilograma.
Uz vrlo vrlo tešku drugu borbu i sjajno odrađenom taktiku –Leon dobija i drugu borbu te osigurava odličje.
Polufinalnu borbu ,tijesno gubi od predstavnika domačina ,ali 3.mjesto i brončana medalja idu u Hrvatsku.

 

Voditelj reprezentacije bio je Tomislav Đaković, predsjednik Hrvatske Udruge Taekwon-do klubova, a izbornik nacionalne vrste ujedno i trener Hrvatskog nacionalnog tima  bio je Zvonko Kar iz Zaboka


Rezultati:


Petra Mikulić  (TK MARSONIA-Slavonski Brod-(1.mjesto-zlatno odličje) nastupila je u jednoj od najmasovnijih kategorija na Europskom Taekwon-do prvenstvu (više od 20 kanndidatkinja),uzrast do 150 cm-35 kg.
Petra unatoč svom prvome reprezentativnom nastupu,umoru od dugog putovanja,želudčanim problemima… hladnokrvno ulazi u okršaje sa favoriziranim Njemcima, Poljakinjama, Engleskinjama…pobjeđuje sve svoje suparnice, a finale suvereno osvaja borivši se ponovno protiv domaće protivnice iz Poljske. Zlato ide u Slavonski Brod.

Teo Grgić (1.mjesto-zlatno odličje )nastupio je također u jednoj od najmasovnijih kategorija na Europskom Taekwon-do prvenstvu (više od 25 kanndidata),uzrast do 150 cm-40 kg.
Teo u kvalifikacijama suvereno pobjeđuje tri protivnika a u finalu dobiva također Poljskoga reprezentativca koji se pokazao kao vrlo,vrlo kvalitetan natjecatelj.


"Pratili smo natjecanje i Teovih suparnika i zaključili da moramo nabrzinu primijeniti malo drugačiju taktiku od one koju smo pripremali za natjecanje. Morali smo se prilagoditi njegovu načinu borenja kako bi ga mogli iznenaditi. Jednostavno morali smo  biti puno bolji kako bi pobijedili domaćeg natjecatelja. Stožer reprezentacije odradio je sjajnu taktiku i Poljski natjecatelj bio je  deklasiran već krajem prve runde,rekao je trener iz TK „MARSONIA“ Tomislav Đaković 


Teo prekidom u finalnoj borbi  zasluženo slavi, drugo zlato putuje u Grad Slavonski Brod  i domovinu.

Helena Sandra Tkalćević (Taekwon-do kluba „BTI-Zabok“)- -(1.mjesto-50 kg ,zlatno odličje)
Helena je suvereno vladala svojom kategorijom -50 kg,pobjedivši tri natjecateljice (Poljska,Njemačka,Poljska) da bi u finalnoj borbi deklasirala predstavnicu Engleske.
Za svoje izvedbe, Helena dobiva čestitke i od predsjednika Internacionalne Taekwon-do Federacije, gospodina Hwang Kwang Sunga.


Leonard Lovrić, kao  kadet koji ima crni pojas i 35 kg ,morao se natjecati sa kandidatima koji su znatno teži i veći od njega.
Unatoč sjajno pripremljenoj taktici, snažnim pripremama koje je Leo prošao, unatoč aktivnosti i većem broju zadanih bodova Lea,  na čuđenje cijele dvorane, suci drastično oštećuju i pobjedu u kvalifikacijama ,dodjeljuju njegovu suparniku koji na kraju postaje pobjednik kategorije.


Za kraj malo razočarenje i nevjerica u našemu stožeru,ali ponos na cjelokupni nastup članova našega tima na Europskom prvenstvu u Poljskoj.


1224
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: ITF Taekwondo
Najpopularnije
Najnovije