Autor: Admin
Datum objave: 28.07.2011
Komentari:
0,00


JUNIORI BEZ USPJEHA NA SVJETSKOM PRVENSTVU U RUMUNJSKOJ

Zirdum jedini ostvario pobjedu

Naša juniorska hrvačka reprezentacija u sastavu Sandro Frankol, Benjamin Šokman, Dominik Etlinger, Ivan Zirdum i Krešimir Franić danas se vraća sa juniorskog SP iz Bukurešta, Rumunjska bez dobrih vijesti. Naši juniori ovog puta nisu se proslavili uspješnim nastupom - od naših 5 hrvača jedino je Ivan Zirdum ostvario jednu pobjedu, dok su naši ostali hrvači izgubili svoje borbe i poispadali iz natjecanja u prvim kolima.

 

No, moramo reći da nas ovog puta ždrijeb stvarno nije pomazio; naši hrvači redom su izvukli teške protivnike.

 

Prvog dana natjecanja na strunjaču je prvi izašao Benjamin Šokman u kat. do 60 kg i odmah u prvoj borbi izgubio tušem od Moldavca Mamulata koji je na kraju zauzeo 5. mjesto. Benjamin je u ukupnom poretku zauzeo 25. mjesto od 33 hrvača u kategoriji.

 

Slijedeći je nastupio Ivan Zirdum u kat. do 74 kg. U svojoj prvoj borbi pobijedio je na bodove Slovaka Henca, da bi Ivan u slijedećem kolu izgubio od vrlo dobrog Rusa Kornilova, koji je na kraju zauzeo 3. mjesto. Ivan je tako u konkurenciji 36 hrvača zauzeo 18. mjesto.

 

Drugog dana prvi je na strunjaču izašao Sandro Frankol u kat. do 55 kg.  Sandro je izgubio borbu od vrlo dobrog Kazahstanca Mukhanbelina, koji je na kraju zauzeo 5. mjesto. Sandro je najtecanje završio na 23. mjestu od ukupno 27 hrvača u kategoriji.

 

Nakon njega na strunjaču je izašao prošlogodišnji viceprvak svijeta sa SP-a u Mađarskoj u kat. do 66 kg, Dominik Etlinger, u kojega smo polagali najviše nade za dobar plasman. No, Dominik je u prvoj borbi u 1/16 finalu izgubio na bodove od Gruzijca Davitaije u tri runde. Prvu rundu Dominik je izgubio 1:0, drugu rundu dobio je 2:0 i već kad smo se ponadali da će u trećoj rundi zbog bolje bod razlike Dominik imati prednost  u parteru (koji mu je jača strana), Gruzijac je iskoristio trenutak  Dominikove nepažnje i pad koncentracije te osvojio 2 boda koji su bili ključni za ukupnu pobjedu. Kako je Gruzijac odmah u slijedećem kolu izgubio od Amerikanca, tako je za Dominika natjecanje završilo sa osvojenim 21. mjestom u konkurenciji 36 hrvača.

 

U ovoj kategoriji bila je iznimno jaka konkurencija, ali moramo napomenuti da je Dominikov prošlogodišnji protivnik iz finala, Rus Labazanov uspio obraniti prošlogodišnju titulu i ponovo osvojiti prvo mjesto i zlatnu medalju, odnosno novi naslov svjetskog juniorskog prvaka.

 

Zadnji naš hvač koji je nastupio na Prvenstvu bio  je Krešimir Franić u kat. do 84 kg, koji je odmah u pvom kolu 1/16 finala naletio na kasnijeg pobjednika u ovoj kategoriji, Gruzijca Nadareishvilija. Krešimir je uvjerljivo izgubio tu borbu od realno puno kvalitetnijeg protivnika, ali je u repesažu dobio priliku popraviti plasman. No, pokleknuo je odmah na prvoj stepenici izgubivši od također vrlo dobrog  Iranca Aliyarifeizabadija, koji je na kraju osvojio 5. mjesto.

 

Tako smo završili naš nastup na ovom Svjetskom Prvenstvu bez plasmana u prvih 20 reprezentacija. Juniori i trener Vukelić se vraćaju u Zagreb danas u popodnevnim satima, dok sudac Zvonko Očić kao službeni član delegacije ostaje i dalje suditi na Svj. Prvenstvu.

 

1940
Kategorije: Hrvanje
Tagovi: Hrvanje
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije