Autor: HJS
Datum objave: 29.07.2018


Juniorka Karla Prodan ostvarila najbolji hrvatski rezultat na Grand Prixu

Završnog dana IJF Judo Grand Prixa Zagreb 2018 nastupilo je deset hrvatskih judoka, a najdalje je dogurala 20-godišnja Karla Prodan koja je zastala dva koraka od medalje.

Najveće zadovoljstvo priredila je juniorka Karla Prodan (do 78 kg), koju je u prvom nastupu čekala puno iskusnija Powell (GBR). Nije to smelo Prodan, koja je povela wazarijem, a nakon što je Britanka uzvratila na isti način, smogla je snage i u posljednjoj minuti borbe drugim wazarijem prošla u četvrtfinale. 

Tamo ju je čekala Apotekar (SLO) koja je u većem dijelu napete borbe kontrolirala ritam te slavila wazarijem. U repasažu je hrvatska judašicaišla na Malzahn (GER), koja je prije dva tjedna osvojila Europski seniorski kup u Saarbruckenu, dok je Karla osvajala Europski juniorski kup u Pecsu.Malzahn je iskoristila iskustvo i s dva wazarija otišla u borbu za medalju. 

- Podijeljeni su mi osjećaji. Drago mi je da sam na kraju sedma, ali uvijek idem na medalju i možda sam mogla više protiv Nijemice u repasažu. Ipak je ovo seniorska konkurencija i idem dalje trenirati i napredovati – rekla je Karla Prodan.

Uz Prodan je nastupilo jošdevet hrvatskih judoka, Denis Beljić i Antonijo Garašić Ernješ u kategoriji do 90 kg, Marko Kumrić i Ivan Čović u kategoriji iznad 100 kg, Lea Gobec u kategoriji do 78 kg, te Ivana Maranić, Zrinka Miočić, Ivana Šutalo i Tina Radić koje su nastupile u kategoriji iznad 78 kg.

Ivana Šutalo je upisala prvu pobjedu dana protiv Szigetvari (HUN) u napetom dvoboju koji je vodio do golden scora, gdje je Ivana odličnim wazarijem nakon 12 sekundi svladala protivnicu. Nažalost u 2. koluporažena je od Sayit (TUR) u izjednačenom dvoboju te je završila svoj put u Zagrebu.

Hrvatska judašica Andrea Bekić, koja je nedavno zbog osobnih razloga završila natjecateljsku karijeru, primila je priznanje za sve napravljeno u karijeri od predsjednice saveza Sande Čorak i potpredsjednika saveza Deana Bogića.

Za male judaše iz cijele Hrvatske, Hrvatski judo savez organizirao je u subotu i nedjelju trening sa Shunom Kondom, trenerom hrvatske reprezentacije. Više od 100 mlađih kadeta iz Đakova, Kutjeva, Osijeka i Vinkovaca dva dana je treniralo u pomoćnoj dvorani Arene Zagreb. 


Na kraju treninga posjetom su ih iznenadile hrvatske reprezentativke, Barbara Matić, Ivana Šutalo, Karla Prodan i Zrinka Miočić koje su ih pozdravile, fotografirale se, dijelile autograme i prenijele dio iskustava.
Foto: Tino Marić/HJS

627
Kategorije: Judo
Tagovi: Hrvatski judo savez
Najpopularnije
Najnovije