Autor: A.B.
Datum objave: 14.11.2013
Komentari:
0,00


KADA BORBA LOŠE ZAVRŠI

Kada porazi zabole

Sastavni dio svakog sporta su porazi i pobjede. Neki sportaši se sa njima nose bolje a drugi lošije. Sve to ovisi o karakteru pojedincu.

 

Poznato je da su borilački sportovi puni boraca koji imaju visok stupanj samopouzdanja možda zato njima porazi padaju i teže nego u drugim sportovima. U prilog teškom prihvaćanju poraza dolazi i činjenica da su sami krivi ili zaslužni za svoju pobjedu jer to nije timski sport da nekome drugom mogu prepisati loš rezultat.

S druge strane to je velika prednost kada su uspješni i pobjeđuju jer su sva svjetla reflektora uperena u njih.

 

Taj dvosjekli mač daje posebnu težinu ovakvim sportovima a da ne govorimo o tome kako loša priprema za borbu može biti opasna i po život jer vaš protivnik od njih očekuje da su se za njega pripremili najbolje što su mogli.

 

Osim toga danas je sve veća konkurencija u borilačkim sportovima. Sve se više priča o njima i sve više mladih boraca kreće stazama svojih uzora. Iz tog razloga svaki poraz je opasan jer netko već čeka u redu da zauzme njihovo mjesto.

 

To znaju i dobro plaćeni profesionalni borci. Neki od njih krivnju pokušavaju prebaciti na nekog desetog dok oni sa više iskustva čestitaju suparniku i nastave dalje kao što je to napravio Mirko Filipović.

 

Na UFC Fight for the Troops mogli smo vidjeti primjer brazilskog borca Ronya Jansona kojega je poraz u borbi sa Jeremyem Stephensom uništio. Očito se dugo spremao za borbu u kojoj je namjeravao odnijeti pobjedu te je bio siguran da je nadmoćniji. Poraz ga je toliko dotukao da je nakon borbe zaradio 35 šavova jer je u ljutnji razbio zid od pleksiglasa i razderao ruku.

 

Donosimo video u kojemu to možete pogledati ( oko 6 minute.)

 

 

1775
Kategorije: Zanimljivosti
Tagovi: MMA, Zanimljivosti
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije