Autor: sd
Datum objave: 12.04.2016


Kanaet i Matijašević srebrni u Bonnu

Najjači taekwondo G2 turnir ove godine, President's cup koji se održao u njemačkom Bonnu bio je iznimno uspješan za hrvatske reprezentativce i članove splitskog Marjana koji su istom ritmu odradili i posljednji, četvrti dan natjecanja.

Do srebrnih odličja stigli su Toni Kanaet u kategoriji do 74 kilograma i Petra Matijašević u kategoriji do 73 kilograma. 


Tako je Marjan natjecanje završio sa pet osvojenih medalja od osam natjecatelja te će na europskom seniorskom prvenstvu u svibnju u Švicarskoj imati čak sedam predstavnika. Toni Kanaet je u prvom kolu slavio protiv Njemca Martina Stacha s visokih 15:4, u drugom je lagano preskočio Bjelorusa Aliakseija Kuchura 10:1 da bi u četvrtfinalu svladao odličnog Španjolca Quesada Barreru 5:4. Polufinale je Kanaet prošao tijesnim rezultatom 7:6 protiv Azera Saida Guliyeva da bi ga u finalu sa 1:0 pobijedio Damir Fejzić. Petra 


Matijašević je u prvom kolu bila slobodna, u drugom je prošla Španjolku Gonzalez 4:1, a u borbi za odličje Slovensku reprezentativku Franku Anić. U polufinalu je Petra bila bolje od Turkinje Sogut dok je u finalu ipak morala priznati poraz drugoj nositeljici Reshmie Oogink iz Nizozemske. 

Ostaje žal za velikom prilikom koju je propustila Ivana Babić izgubivši 3:2 u borbi za medalju nakon što je vodila 2:0 gotovo cijelu borbu. Ivana je u prva dva kola slavila protiv dvije Ruskinje Bashkirove i Cheshuine, a na putu prema medalji zaustavila ju je Britanka Rachelle Booth.


U ekipnom poretku seniorki Hrvatska je u Bonnu odnijela prvo mjesta među 35 nacionalnih timova dok je Hrvatska sveukupno zauzela visoko treće mjesto. 

Lucija Zaninović predvodit će ženski dio Marjanovki u kategoriji do 49 kilograma, Ana Zaninović u 53 kilograma, a mlada 16 godišnja Bruna Vuletić u kategoriji do 57 kilograma. Matea Jelić će nastupiti u kategoriji do 67 kilograma, dok će Petra Matijašević na europsko kao Makedonka do 73 kilograma. U muškoj konkurenciji boje Marjana branit će Lovre Brečić do 63 kilograma i Toni Kanaet do 74 kilograma.


739
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: HTS, TK Marjan
Najpopularnije
Najnovije