Autor: HJS
Datum objave: 23.09.2019


Karla Prodan osvojila broncu i važne bodove za Tokio

Trećeg dana Grand Prixa u glavnom gradu Uzbekistana Karla Prodan je osvojila brončanu medalju u kategoriji do 78 kilograma.

Prodan je tako nakon bronce sa zagrebačkog Grand Prixa osvojila drugu medalju u svojoj debitantskoj sezoni nastupanja na IJF touru.

Karla je dan otvorila dominantnom pobjedom (wazari i ippon) nad talijanskom predstavnicom Giorgiom Stangherlin. Uslijedila je uzbudljiva četvrtfinalna borba s izraelskom predstavnicom Inbar Lanir, koja je na samom početku borbe kontrirala Karlu i poentirala wazarijem. 

Karla je sredinom borbe izjednačila, a 12 sekundi prije isteka vremena bacila je i drugi pobjedonosni wazari te osigurala polufinalni susret s Austrijankom Bernadette Graf. Karla se osvrnula i objasnila zašto su prve dvije borbe bile turbulentne: 

- Dan je bio iznimno težak. Prije prve borbe bila sam vrlo nervozna, jer me talijanska predstavnica u prijašnjem susretu pobijedila. Trener me vrlo dobro fokusirao i uspjela sam pronaći svu potrebnu snagu i motivaciju te sam ovog puta uspjela izaći kao pobjednica. Četvrtfinale također nije bilo nimalo lako, jer sam morala okretati borbu.

Uslijedilo je polufinale u kojem se Prodan borila hrabro, no iskusna Graf za Karlu je uspjela pronaći rješenje. Sredinom borbe Graf je bacila prvi, a pred sam kraj i drugi wazari za pobjedu kojom je Prodan poslala u borbu za brončanu medalju. 

U borbi za broncu Prodan je još jedanput pokazala zrelost i spremnost za velike stvari. Protiv predstavnice SAD-a, Papadakis, mlada Splićanka je sredinom borbe bacila wazari, te taktički zatvorila borbu i osvojila svoju drugu medalju s IJF toura. Karla je, s punim pravom, na novu medalju vrlo ponosna:

- Presretna sam, ovo mi je druga Grand Prix medalja, a nastupala sam na tek njih tri. Mislim da sam još jednom potvrdila koliko vrijedim i koliko daleko mogu dogurati. Ovo mi je prva seniorska sezona, pa su ovakvi uspjesi još slađi. Ne znam na kojem mjestu ranking ljestvice za olimpijske kvalifikacije ću sada biti, ali znam da ću biti vrlo dobro pozicionirana. Vrijeme je za nastup na Grand Slamu u Abu Dhabiju i nastavljamo raditi u istom ritmu.

Baš kao što je izbornik ženske reprezentacije Vladimir Preradović nakon Svjetskog prvenstva u Tokiju i najavio, Taškent je bio sjajna prilika za Karlu i skupljanje velikog broja bodova za olimpijske kvalifikacije te nastup na Mastersu u kineskom Qingdaou u prosincu ove godine. Karla je ovu priliku iskoristila te se trenutno nalazi na popisu direktnih putnika za Olimpijske igre u Tokiju. 

Za Hrvatsku su u Taškentu nastupili i Dominik Družeta (do 81 kg) te Ivana Šutalo (preko 78 kg). Družetu je u prvom kolu zaustavio Kazahstanac Didar Khamza, a Šutalo u otvarajućoj borbi dana nije bila uspješna protiv španjolske predstavnice Sare Alvarez.

423
Kategorije: Judo
Tagovi: Hrvatski judo savez
Najpopularnije
Najnovije