Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 05.12.2019


Kedveš: Neskromno priznajem da očekujem pobjedu protiv posljednjeg pobjednika K-1 MAX-a

Andrej Kedveš u subotu će odraditi prvu profesionalnu borbu u više od dvije i pol godine.



22-godišnji đakovački ‘AK-47’ u najvažnijoj borbi karijere bori se s posljednjim pobjednikom K-1 MAX-a Enrikom Kehlom.

Meč se održava na velikoj priredbi Mix Fight Championshipa 

u Frankfurtu na kojoj će se između ostalog održati i turnir četvorice u teškoj kategoriji na kojem sudjeluju Ismael Londt, James McSweeney, Enver Šljivar i Murat Aygun.




27-godišnji Nijemac u ring s Kedvešom ulazi nakon što je prije samo tri tjedna na ONE priredbi u Pekingu prekidom u drugoj rundi pobijedio Armena Petrosyana. To mu je bila treća borba ove godine. U ožujku je u Mijanmaru nokautirao Engleza Liama Nolana da bi ga u svibnju u Singapuru Dzhabar Askerov porazio na bodove u četvrtfinalu ONE Grand Prixa.


Najveći uspjeh ostvario je 2014. kada je u Pattayi osvojio K-1 MAX nakon što je Buakaw u finalu odbio izaći na ekstra rundu. 2015. izgubio je većinskom odlukom od Giorgia Petrosyana, a u zadnjem nastupu za Mix Fight Championship prošlog prosinca nokautirao je bivšeg Gloryjevog borca Mohammeda El Mira.


- U subotu se nakon duže vremena ponovno boriš u profi meču i to s posljednjim pobjednikom K-1 MAX-a Enrikom Kehlom. Što očekuješ od borbe?

“Upravo tako. Nakon dužeg vremena ponovno ulazim u profi ring i to s posljednjim pobjednikom K-1 MAX-a. S obzirom na njegove dosadašnje uspjehe i protivnike očekujem da će me podcijeniti i da će borba od samoga početka biti otvorena i u visokom tempu. Očekujem atraktivnu borbu i neskromno priznajem, očekujem pobjedu.


- Ovo ti je prva profi borba od poraza od Menga Guodonga na Wu Lin Fengu u Kini u veljači 2018. Je li te taj poraz i ozljeda šake koja je uslijedila uzdrmao ili si poraz i stanku zbog ozljede prihvatio kao dio sporta?

“Da, to mi je bio posljednji profi nastup gdje sam izgubio prekidom u drugoj rundi. Takav poraz je dosta utjecao na mene i moju karijeru, ali ubrzo sam shvatio da mi je potrebna pauza koju sam kasnije iskoristio za neka druga životna područja. Također, slična situacija je i s ozljedom. Vrijeme provedeno izvan ringa iskoristio sam za sebe i mislim da su mi te pauze donijele više pozitivnih nego negativnih stvari. “


- S druge strane, koliko ti je odličan nastup na WAKO svjetskom prvenstvu u Sarajevu i osvajanje srebrne medalje u jakoj i brojnoj konkurenciji podiglo samopouzdanje?

“Nastup na svjetskom prvenstvu gdje sam u najbrojnijoj kategoriji (uz kategoriju K1 -63.5kg) na prvenstvu osvojio 2. mjesto zasigurno podiže samopouzdanje, naročito nakon teže ozljede i pauze od natjecanja. Na prvenstvu sam imao 5 mečeva u 4 dana, što je iznimno naporno, uzevši u obzir da je bilo i svakodnenog skidanja kilograma, jer je vaga svakoga jutra. Osim što je taj rezultat utjecao na moje samopouzdanje, isto tako to mi je pokazatelj da uvijek treba biti strpljiv i da se na kraju sve isplati. Uz to, sigurno je i jedan motiv za iduće izazove .”




- Trenutno živiš u Zagrebu i treniraš u Spartanu. Hoće li s tobom u Njemačku ići tvoj trener iz Blitza Danijel Šimundić ili Aleksandar Pupac?

“Zbog studija boravim u Zagrebu već godinu i pol dana te treniram u Spartan Gymu. U ovom slučaju idu obojica sa mnom na meč. U posljednih nekoliko tjedana, koliko znamo za borbu s Kehlom, pripremao sam se u Spartan gymu, najviše s borcima iz kluba. Osim toga, najviše sam sparirao s Jasminom Bajrovićem, te mu ovim putem zahvaljujem na pomoći. S obzirom da je Enriko kontragard, planiramo taktiku prilagoditi tome.”










1814
Kategorije: Kick & Thai Boxing, Intervjui, Intervjui
Tagovi: Andrej Kedveš, Aleksandar Pupac, Danijel Šimundić
Najpopularnije
Najnovije