Autor: mi
Datum objave: 11.07.2016


Ken Shamrock: Borcima treba dozvoliti doping na 'sigurnoj razini'

Jedan od pionira slobodne borbe Ken Shamrock smatra da bi u MMA-a trebala biti dozvoljena određena razina dopinga.

'Najopasniji čovjek na svijetu' dva je puta do sada pao na doping testu, a o korištenju nedozvoljenih sredstava govorio je na Inside MMA-u.

Pozitivni test Jona Jonesa ponovno je potaknuo raspravu o korištenju i rasprostranjenosti dopinga u MMA-u.

"Čujte, mislim da je prilično jasno. Moj stav je poznat. Moj stav je oduvijek bio da to treba biti regulirano unaprijed. Treba dozvoliti da momci koriste na 'sigurnoj razini', zato jer to doista pomaže. Pomaže vašem zdravlju i pomaže pri oporavku."


Iako je prethodno dva puta pao na doping testu, nakon borbe s Rossom Cliftonom 2009. i nakon meča s Royceom Graciejem na Bellatoru 149, kaže da to što je on koristio ne utječe na njegovo mišljenje, već činjenica da je UFC toliko dugu žmirio pred problemom.

"Ne vidim kako će zaustaviti nešto što su tako dugo dozvoljavali. Ono što me najviše ljuti je što se čini da svi žele da vjerujete da su njihove glave bile u pijesku kad se to događalo i onda kad se nešto dogodi, oni kao izvade glavu iz pijeska i kažu: O moj Bože, ne mogu vjerovati da se to dogodilo. Kako se usuđuješ? Ti si tako loša osoba. Tako sam ljut na tebe! A u stvarnosti svi znaju da se to događa u skoro svakom sportu diljem Sjedinjenih Država."


Shamrock ima problem s tim kako se UFC ponašao uoči povratka Brocka Lesnara

i iznimke koju nje dobio od Američke antidopinške agencija, iako je UFC-a 200 testiran šest puta.


"Nulta tolerancija je ključna riječ. U tome je problem. U biti nema nulte tolerancije. I kad smo vidjeli što se sve događalo, čujemo Danu Whitea kako govori: To je neprihvatljivo, nećemo to dozvoliti. Fertitta isto sjedi tamo i govori: Nadam se da ti momci shvaćaju da sada kada su došli u UFC to više neće prolaziti zbog testiranja. Uhvatit će ih. I onda zaobiđu Brocka Lesnara. Koja je poruka koju time odašilju?".



1049
Kategorije: MMA
Tagovi: MMA
Najpopularnije
Najnovije