Autor: mi
Datum objave: 13.01.2020


Khabib: Cerrone ima kukavički mentalitet

Khabib Nurmagomedov smatra da je UFC dao Conoru McGregoru borbu s Donaldom Cerroneom jer je siguran da u toj borbi Irac pobjeđuje.

‘Notorious’ je bez pobjede od studenog 2016. kada je nokautom protiv Eddieja Alvareza postao prvak u dvije težinske kategorije. U zadnjem nastupu u listopadu 2018. Nurmagomedov ga je pobijedio neck crankom u 4. rundi.

Predsjednik UFC-a Dana White izjavio je da ako Irac pobijedi ‘Kauboja’ u meču koji se održava u velteru da će biti sljedeći izazivač prvaku u lakoj kategoriji Khabibu Nurmagomedovu ako ovaj pobijedi Tonyja Fergusona.

“Ovaj ulazi u četvrtu godinu bez pobjede. Ovo je kao u nižim ligama, nije bitno tko je pobjednik” izjavio je Nurmagomedov za RT Sports.

“Iznenađen sam time što Dana White govori da ako Conor pobijedi Cerronea, a ja Tonyja Fergusona da ćemo imati revanš. Ja odlučujem tko će mi biti sljedeći protivnik. Za borbu sa mnom mora prvo izgubiti kile. Spustiti se na 70 kilograma i pobijediti u 10 borbi za redom kao što sam ja napravio. Tada ćemo razmisliti o revanšu, ali za sada se može boriti s drugorazrednim borcima koji su izgubili 7 od 10 borbi u velteru. Ali i pomisliti da on zaslužuje pojas u lakoj kategoriji... Dok sam ja prvak to se neće dogodti. Tako da je sve u redu, ne brinite.”


Nurmagomedov i Cerrone imaju svoju povijest. Nekoliko puta su imali dogovorenu borbu, a Amerikanac tvrdi da je Nurmagomedov tri puta otkazao meč s njim, posljednji put 2014. godine.

Rus je preko društvenih mreža prokomentirao UFC-ov najavni video za UFC 246 u kojem Cerrone govori o emocijama koje proživljava uoči izlaska na borilište.

„Ponekad sam uplašen, nervozan. Mislim: Dovraga, ruke su mi teške, noge su mi teške. A dođete u arenu vrlo rano. Sjedite i gledate borbe i gledate sat. Brojite vrijeme koje vam je preostalo do izlaska” izjavio je 36-godišnji Amerikanac.

Nurmagomedov je njegovu izjavu prokomentirao na društvenim mrežama: Kukavički mentalitet.

Rus ovakav stav prema Amerikancu ima možda i zbog njegovih izjava na podcastu MMA Roasted kada je na pitanje misli li da Khabib ima mentalitet kao i ostali dagestanski hrvači odgovorio s: Da, poput dizanja zgrada u zrak i slično. Uz to je dodao da ne postoje teroristi Amerikanci i da su teroristi muslimani.


971
Kategorije: MMA
Tagovi: Donald Cerrone, Khabib Nurmagomedov
Najpopularnije
Najnovije