Autor: Admin
Datum objave: 12.09.2013
Komentari:
3,00


KOJI JE POSTOTAK VAŠEGA MASNOG TKIVA?

Težina je bitna

Mišići teže više po kvadratnom centimetru nego masno tkivo, stoga valja znati da je težina važna za pokazatelje zdravlja...

 

Osoba koja ispituje vašu kondiciju izmjerit će vam i težinu. Stoga valja znati da je što se tiče pokazatelja zdravlja težina od ograničenog značaja. Kad stanete na vagu, doznate ukupnu težinu svojih kostiju, organa, krvi, masnog tkiva, mišića i drugih tkiva. Ta brojka vas lako može zavarati, budući da mišići teže više po kvadratnom centimetru nego masno tkivo.

 

Uzmimo, na primjer, dva čovjeka visoka 170 cm i teška 90 kilogramaa. Jedan od njih može biti vitki bodybuilder s puno mišića, a drugi nepokretni debeljko čiji se trbuh prelijeva preko remena hlača.

 

 

 

Čak i ako niste teški, to ne znači nužno da te zdravi i u dobroj kondiciji. Možda jednostavno imate male kosti i vrlo malo mišića.

 

Tjelesna konstitucija je pokazatelj ujela tjelesnih masnoća u ljudskom organizmu. Ako je rezultat tog testa 20%, to logično znači da 20% vaše težine otpada na masno tkivo. Količina masnih naslaga nije tek kozmetički problem i pitanje dobrog izgleda, već može imati i posljedice ozbiljne po zdravlje.

 

Stručnjaci nisu donijeli jednoglasnu odluku, no slažu se da postoji određeni raspon prihvatljivih brojki. Za muškarce on obuhvaća od 12 do 18 %, dok je za žene idealni postotak masnog tkiva 16 i 26 %.

3316
Kategorije: Fitness, Drugo Mišljenje
Tagovi: Fitness, Drugo Mišljenje
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije