Autor: mi
Datum objave: 06.03.2018


Komisija: Vrijeme je da dozvolimo Cro Copu da se bori i zarađuje za život, ali testirat ćemo ga

Potpis Mirka Filipovića za Bellator potaknuo je neka pitanja u vezi njegove neodslužene suspenzije u SAD-u.

MMA legenda u Londonu će se 25. svibnja pokušati osvetiti Roy Nelsonu za poraz iz UFC-a.

Cro Cop je u studenom 2015. iznenadno objavio da završava karijeru, da bi zatim bilo objavljeno da je priznao korištenje hormona rasta uoči zakazane borbe s Anthonyjem Hamiltonom. Američka antidopinška agencija (USADA) ga je suspendirala na dvije godine zbog tog prekršaja.

Hrvatski borac dobio je raskid ugovora s UFC-om i otišao se boriti u RIZIN, te osvojio Grand Prix japanske promocije. Potom je na Staru godinu u Saitama Super Areni pobijedio Tsuyoshija Kohsaku.

Internetska stranica MMA Junkie ispitala je njegovu situaciju u vezi potpisa ugovora s Bellatorom. Meč s Nelsonom ne održava se u SAD-u, a Bellator ne radi s USADA-om, ali obično se promocije pridržavaju odluka sportskih komisija.


Mike Mazulli, predsjednik Association of Boxing Commissionsa i Mohegan Tribe Department of Athletic Regulationa koji je nadležno tijelo za priredbu u Londonu javio se Cro Copu i smatra da je borac i dalje u procesu licenciranja, te je kao takav podložan doping testovima.

"Ovdje u Moheganu, u trenutku kad dobijem liječničke podatke, smatram da borac ulazi u proces licenciranja i time imam ovlasti da ih tetsiram. Već sam se javio Mirku i obavijestio da želim test. Trenutno radim na tome" izjavio je Mazzulli za MMA Junkie.


Obično sportske komisije slijede odluke USADA-e o suspenziji. No, čini se nejasnim što ako borac nije Amerikanac ili jednostavno se ode boriti u zemlje u kojima natjecanje ne regulira sportska komisija.


"Ako se Cro Cop može boriti u Londonu, može li se boriti i u Kaliforniji?" pita MMA Junkie.

"To je nezgodno pitanje i ovisilo bi o okolnostima" izjavio je izvršni direktor Sportske komisije Kalifornije Andy Foster."

"Mi smo nadležni samo za Kaliforniju i preko ABC-a za Sjedinjene Države."

Mazzulli kaže da ako Cro Cop bude negativan na testovima uoči borbe komisije će vjerojatno gledati na suspenziju kao na stvar prošlosti, iako borac nikad nije pauzirao.

"Posljednje što želim je negativno utjecati na čovjekovu karijeru. Borci imaju samo određeni broj godina u kojima mogu zaraditi za život. Po mom mišljenju i mišljenju Mohegan Tribea, 2015. je bila prije tri godine i vrijeme je da mu dozvolimo da se bori i zarađuje za život."


Iz Bellatora su poslali priopćenje u kojem kažu da je Komisija Mohegan Tribea odobrila borbu Cro Cop-Nelson. U Bellatoru je puno boraca koji su napustili UFC nakon doping skandala i stranica postavlja pitanje hoće li se i drugi borci odlučiti krenuti istim putem u tom slučaju - zatražiti ili dobiti otkaz iz UFC-a, otići i zarađivati u Japanu, prije nego potpišu za drugu veliku promociju Bellator.


"Ja sam tip koji vjeruje u fair play. Testirat ću Cro Copa prije natjecanja, uoči i poslije borbe" dodao je Mazzulli

1326
Kategorije: MMA
Tagovi: Mirko Filipović, Bellator, doping
Najpopularnije
Najnovije