Autor: mi
Datum objave: 21.07.2016


Komplikacije pred meč s Wardom: WBA odredio borbu Sergej Kovalev vs. Jurgen Brahmer

World Boxing Association odlučio je da se neosporni i WBA prvak u poluteškoj kategoriji Sergej Kovalev (30-0-1, 26 KO) mora boriti protiv ‘regularnog’ WBA prvaka Jurgena Brahmera (48-2, 35 KO).

“WBA pravila dozovoljavaju predsjedniku WBA-a i Odboru za naslove da samostalno definiraju period obvezne obrane naslova. Status Sergeja Kovaleva kao super prvaka zahtijeva obveznu obranu u roku 18 mjeseci” stoji u obavijesti WBA-a.

S obzirom da je taj period istekao u svibnju, sljedeći protivnik je potvrđen kao službeni izazivač i to je 37-godišnji Nijemac.

Prema WBA pravilima, prvak se ne smije boriti s boksačem koji nije službeni izazivač 60 dana nakon završetka perioda za obveznu obranu titule.

“S obziorm na gore navedene činjenice, u ime Odbora određujemo 30-dnevni period za pregovore koji počinje 20. srpnja, a završava istekom radnog dana 19. kolovoza 2016.”

Ako se u tom vremenu ne postigne dogovor ili jedna strana nije voljna pregovarati, može se ići na podnošenje ponuda.

Kovalev bi se 11. studenog u Las Vegasu trebao boriti protiv Andrea Warda i morat će dobiti posebnu dozvolu ili se dogovoriti s Brahmerom, ako želi borbu s Amerikancem i zadržati pojas.

780
Kategorije: Boks
Tagovi: WBA
Najpopularnije
Najnovije